D. Žalimas paskirtas Venecijos komisijos nariu nepriklausomu ekspertu

  • Teksto dydis:

Vytauto Didžiojo universiteto Teisės fakulteto dekanas, buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas paskirtas Venecijos komisijos nariu nepriklausomu ekspertu.

Iki šiol D. Žalimas buvo pakaitinis šios komisijos narys. Jis naujas pareigas pradės eiti vietoje Gedimino Mesonio, kurio kadencija baigiasi antradienį. Nauja pakaitine komisijos nare paskirta Vyriausiosios rinkimų komisijos narė Inga Milašiūtė, pranešė Teisingumo ministerija.

Venecijos komisiją 1990 metų gegužės mėnesį įkūrė 18 Europos Tarybos valstybių narių. Ji yra Europos Tarybos patariamoji institucija įvairiais konstituciniais klausimais. Šiuo metu Venecijos komisija turi 61 valstybę narę, iš kurių 14 nėra Europos Tarybos narės.

Venecijos komisijos pagrindiniai tikslai yra ištirti Europos Tarybai priklausančių ir nepriklausančių valstybių teisines sistemas, kad jos būtų suderintos ne tik tarpusavyje, bet ir atitiktų Europos standartus bei tarptautinę patirtį demokratijos, žmogaus teisių ir teisinės valstybės principo srityse.

Venecijos komisijos nepriklausomi ekspertai yra įvairių universitetų viešosios ir tarptautinės teisės profesoriai, aukščiausiųjų ir konstitucinių teismų teisėjai, nacionalinių parlamentų nariai ir valstybės tarnautojai.

Nepriklausomų ekspertų, paskirtų Venecijos komisijos nariais, kadencijos terminas yra ketveri metai. D. Žalimas į šias pareigas paskirtas ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės sprendimu, Teisingumo ir Užsienio reikalų ministerijų siūlymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tirkit

Tirkit portretas
Kaip į VDU pateko tekstai mokslo darbai kaip kas juos savinosi kas tvirtino kokia komisija visokiems .akanauskms autorystę užrašė už neva jo parašytus vadovėlius...tirkit. Darbo daug. Kai patirsite VDU, galima jau ir MRU ar mu-mū...kaip ten juos vadina, o jau KU iš viso nesunku bus perskaičiuoti kiek pinigų į viadukų užsirašiusių sau kokius tai mokslo laipsnius išplauta, kokio dydžio namai nuosavi pastatyti ir kaip visa tai dera su atlyginimų pajamų ir išlaidų išklotinėmis, pridėkite atžalų, bendrų draugelių, berniukų ir tt išlaikymo išlaidas įskaičiuoti kvaišalų kainų svyravimus ir būtinai visų mu.mū ir ku kū Įstaigėlių užimtą nekilnojamąjį turtą...tada kalkuliuokite su vadinamais mokslo pasiekimais išradimais atmetę jau anksčiau nustatytą plagiatas ir išvysite tikrą venecietišką karnavalą - tik mūsuose visų žiaunose bus stambios kupiūrų vietoj kaukių, skubės išsipirkti. Juk smagu buvo parazituoja imituoti mokslą ir studijas bei šliaužti artyn prie vis naujų lovių.

Labai nepriklausomas...

Labai nepriklausomas... portretas
Nepriklausomas koncervatorių partijos egspertas, hhhhh!

Optimistas

Optimistas portretas
Tikiuosi, kad dabar Venecijos komisijos darbas pagerės. Net nebuvau girdėjęs apie tokią komisiją. Kokios tik veiklos neprigalvojama žmonių labui...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių