D. Grybauskaitė linki išsirinkti prezidentą pagal tai, „ką sako protas ir širdis“

Kadenciją baigianti prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį palinkėjo žmonėms išsirinkti naują šalies vadovą pagal tai, „ką sako protas ir širdis“.

Ji pati tvirtino balsavusi už „geriausią“.

„Balsavau už geriausią, to linkiu kiekvienam Lietuvos piliečiui – pasirinkti pagal tai, ką sako protas ir širdis“, – žurnalistams antradienį sakė D. Grybauskaitė, dalyvavusi išankstiniame balsavime.

Šalies vadovė tvirtino besitikinti, kad naujasis prezidentas laikysis Konstitucijos ir dirbs Lietuvos žmonių naudai ir interesams.

Prezidento rinkimuose dalyvauja socialdemokratas Vytenis Andriukaitis, filosofas Arvydas Juozaitis, europarlamentaras Valentinas Mazuronis, ekonomistas Gitanas Nausėda, Seimo nariai Mindaugas Puidokas ir Naglis Puteikis.

Balsavau už geriausią, to linkiu kiekvienam Lietuvos piliečiui – pasirinkti pagal tai, ką sako protas ir širdis.

Šio posto taip pat siekia „valstiečių“ kandidatas premjeras Saulius Skvernelis, konservatorių kandidatė parlamentarė Ingrida Šimonytė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos vadovas europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.

Prezidento rinkimai vyks sekmadienį.

Atsisakė vertinti Estijos prezidentės vizitą į Rusiją

Prezidentė D. Grybauskaitė atsisakė vertinti Estijos vadovės Kersti Kaljulaid vizitą į Maskvą.

„Aš negaliu vertinti kitų šalių vadovų elgsenos“, – žurnalistams antradienį Vilniuje sakė D. Grybauskaitė.

K. Kaljulaid Rusijoje lankėsi balandį, ten ji atidarė naują ambasadą ir susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Estijos prezidentė po susitikimo skelbė, kad jie kalbėjosi „apie sudėtingas temas, tuo pačiu demonstruodami abipusę pagarbą net pačiais sudėtingiausiais momentais“.

Naują ambasadą Maskvoje atidariusi K. Kaljulaid teigė besitikinti, kad tai „įkvėps naujos gyvybės ir Estijos, ir Rusijos santykiams, o mano buvimas čia yra ženklas, kad Estija pasirengusi bendrauti su kaimyne“.

Ji taip pat pareiškė, kad atėjo laikas atnaujinti Europos Sąjungos ir Rusijos bendradarbiavimo programą.

Lietuva nepalaiko santykių su Rusija politiniu lygiu.

Straipsniai apie prokuratūrą – spaudimas teisėsaugai

Prezidentė antradienį spaudimu teisėsaugai pavadino pastarųjų savaičių dienraščio „Lietuvos rytas“ skelbiamus straipsnius apie prokuratūros sistemą.

„Nauji paviešinti taip vadinami duomenys vienoje žiniasklaidos priemonėje, kurios vadovas šiuo metu, būtent šią savaitę yra teisiamųjų suole, traktuotini kaip tiesioginis spaudimas teisėsaugai“, – žurnalistams Vilniuje sakė D. Grybauskaitė.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ pastarosiomis savaitėmis skelbė straipsnius ir prokurorų interviu apie keliamas abejotinas bylas, politinę įtaką teisėsaugai ir generalinio prokuroro Evaldo Pašilio veiklą.

Šį dienraštį valdančios žiniasklaidos grupės vadovas Gedvydas Vainauskas šiuo metu yra teisiamas prekybos poveikiu byloje, kur kaltinimai taip pat yra pareikšti europarlamentarui Rolandui Paksui ir verslininkui Antanui Juozui Zabuliui.

Generalinio prokuroro Evaldo Pašilio vadovaujama prokuratūros kolegija pirmadienį nusprendė perduoti skelbtą informaciją nagrinėti Prokurorų etikos komisijai, tačiau tvirtina pati neturinti jokių duomenų apie kišimąsi į bylas, neteisėtą persekiojimą ar poveikį tyrimams.

Prokuratūra taip pat anksčiau atkreipė dėmesį, kad „Lietuvos ryto“ publikacijoje buvo pateikti ir neteisingi, visuomenę klaidinantys duomenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BezdzioniuPlaneta

BezdzioniuPlaneta portretas
Visiskai teisingai sako Grybauskaite , as taip pat ignoriuosiu ir visus taip raginu IGNORUOTI sita SUKRUSTA DVIGUBOS PILIETYBES REFERENDUMA, nes tai yra yra tiktai susiktas populizmas

rinkejai

rinkejai portretas
neduok dieve tokia senmergia be seimos kaip pati butu dydele nelaime lietuvai tegul buna bekas bet tik be seimos bobos

to loreta

to loreta portretas
tu ten apie save rasei? turbut tokia ir esi...
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių