D. Grybauskaitė apie G. Nausėdos retoriką: drąsesnė retorika man pasiteisino

Prezidentė Dalia Grybauskaitė viliasi, kad prezidentas Gitanas Nausėda Rusijos atžvilgiu ir toliau vykdys atitinkamą politiką. Kokią retoriką G. Nausėda pasirinks, pasak prezidentės, nėra svarbu. Svarbiausia prezidento pareiga, pabrėžė D. Grybauskaitė, yra užtikrinti šalies saugumą ir apginamumą.

„Norėčiau iš karto išskirti, kad nėra mano ar kito žmogaus užsienio politikos – yra konstitucinė pareiga Lietuvos prezidentui ginti šalį ir užtikrinti jos saugumą, nes prezidentas Lietuvoje taip pat yra ir ginkluotųjų pajėgų vadas. Bet kurio prezidento, mano ar dabartinio, pareiga yra užtikrinti saugumą ir apginamumą įvairiomis įmanomomis priemonėmis. Tų šalių, kurios kelia mums ar mūsų kaimynėms, ar mūsų partneriams grėsmę, atžvilgiu turi būti vykdoma atitinkama politika. Labai tikiuosi, kad šios pareigos laikysis ir naujasis prezidentas“, – LRT radijui teigė D. Grybauskaitė.

Pasak jos, kokią retoriką, griežtesnę ar švelnesnę, G. Nausėda pasirinks – jo asmeninis pasirinkimas. Kita vertus, D. Grybauskaitė pabrėžė, kad griežtesnė, atviresnė retorika jai pasiteisino.

„Retorika yra pasirinkimo reikalas. Tai daugiau metodas, padedantis pasiekti tikslą. Aš visada laikiausi nuomonės, jog mažesnė šalis gali būti girdima, jeigu ji atviriau ir drąsiau kalbės ir nebijos įvardinti net ir didelių valstybių grėsmės. Manau, kad man šis metodas tikrai pasiteisino, nes gavome ir gynybos planus, ir NATO batalionus, buvome girdimi ir matomi, o naujajam prezidentui palinkėčiau sėkmės vykdant Konstitucijos pareigą tomis priemonėmis, kurias jis mato tinkamiausias“, – teigė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vinis

Vinis portretas
Gerai, kad Prezidentė ir šiuo metu pasisako, nes matosi kaip visa politika skysta ir virsta kažkokiais mekenimais. Labai daug baimės elite.ei!! Nustokim krūpčioti!

Dailis Ivekauskas

Dailis Ivekauskas  portretas
Kai valstybės Prezidentas yra tik tam tikra marionetė,kai jam būna duoti tikslūs nurodymai ką jis gali daryti ,o ko ne,tai apie jokius mokslus kaip išgauti savo šaliai naudingiausius tarptautinius ekonominius santykius negali būti net kalbos.Visi,iki šiolei buvę prezidentai,o labiausiai Adamkus ir Grybauskaitė ,tik kenkė Lietuvai kaip valstybei ir lietuvių tautai.Tikiuosi kad nors šitie asmenys bus teisiami už savo juodus darbelius.Tai mano asmeninė nuomonė,

>Ekom

>Ekom portretas
Su banditais ir teroristais, tokiais siūlomais metodais bendrauti ne įmanoma. Jeigu jis muša mano kaimyna, tuo pačiu ir savo, visada stosiu silpnesniojo pusėn. Taip,kad labai klysti žmogau.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių