Buvęs Seimo pirmininkas V. Gedvilas paliko Darbo partiją

  • Teksto dydis:

Kol byranti Darbo partija vis nukelia naujo vadovo rinkimus, jos gretas vienas po kito palieka žinomi partiečiai.

Pirmadienį oficialiai narystę Darbo partijoje nutraukė  žinomas krepšinio treneris, buvęs Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas.

V. Gedvilas Seimui vadovavo 2012-2013 metais, Darbo partijai politikas priklausė nuo 2004 metų. 

2017 metų sausį buvęs Seimo pirmininkas V. Gedvilas tapo trąšų, pašarų, cukraus ir kalakutienos gamybos grupės „Arvi ir Ko“ viceprezidentu.

Pastarosiomis dienomis  vienas po kito iš Darbo partijos traukiasi  visuomenėje gerai žinomi  politikai. Neperseniausiai Darbo partijos narių  gretas paliko buvęs ūkio ministras, Seimo narys Kęstutis Daukšys.  Prieš kelias dienas paliekantis Darbo  partiją pranešė buvęs Seimo narys, Vilniaus miesto vicemeras Jonas Pinskus ir buvęs Seimo narys Petras Narkevičius. Prie gausaus išėjusiųjų  prisidėjo ir Kaune gerai žinoma Estijos Garbės konsulė profesorė Žaneta  Simanavičienė, nemažas būrys skyrių pirmininkų. 

Darbo partijos vadove išrinkus Širvintų rajono merę Živilę Pinskuvienę, partiją paliko buvęs partijos pirmininkas europarlamentaras Valentinas Mazuronis, buvę Seimo nariai Vytautas Gapšys, Dangutė Mikutienė, taip pat buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Beišsivaikštanti Darbo partija niekaip neišsirenka naujo partijos vedlio.

Vasario pradžioje į posėdį susirinkusi Darbo partijos taryba vėl nukėlė vadovo rinkimų datą.

Tai buvo jau trečias kartas, kai keičiama šios partijos pirmininko rinkimo data.

Sausio pradžioje buvo pranešta, kad naujojo pirmininko rinkimai įvyks per partijos suvažiavimą kovo 17 dieną.

Anksčiau rinkimai buvo numatomi sausį, bet partijos vadovybė konstatavo, kad prieš tai būtina pakeisti partijos statutą.

Daugelis stebėtojų prognozuoja, kad į partijos pirmininko pareigas gali grįžti jos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas. Dabar partijai laikinai vadovauja Š. Birutis.

2016 metais Darbo partija rinkimuose į Seimą daugiamandatėje apygardoje neperžengė 5 proc. balsų slenksčio, o vienmandatėse apygardose mandatus iškovojo du jos atstovai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vai vai vai

vai vai vai portretas
PPPD parcija nebepatinka?Pasak Uspaskio Dauksys,Gedvilas,Grauziniene ir aibe buvusiuju DP bendrazygiu tebuvo prostitutai,prisitaikeliai,p-darai ir t.t.Siaubas,kai pagalvoji,i kokia gauja buvo susispietusi si sutve.Net mafija nepavadinsi,nes tie tai turi tylos izadus,o cia is tikro prostitutai...

Virginijus

Virginijus portretas
Bailiai,...ir išdavikai.

NA NA

NA NA  portretas
Uspaskicho partija laikėsi tik jo pinigais ,jo fabriko dėka ,_____minusą turi, kad susidėjo su landsberginiais ,tam kad , kitos partijos gautų mažiau balsų ,atliko pleišto vaidmenį ,todėl ir nesėdo , ,,kodėl jis vėl grįžo ,skaldyt , sklaidyt žmonių susitelkimą ,pažiūrėsim ,,,,sėkmės pasirinkime ,,,
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių