A. Butkevičius sveikina naująjį Latvijos premjerą

  • Teksto dydis:

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius ketvirtadienį pasveikino naująjį Latvijos premjerą Marį Kučinskį pradėjus darbą jo vadovaujamai Vyriausybei.

„Labai džiaugiuosi artimais ir šiltais Lietuvos ir Latvijos ryšiais. Tarpusavio supratimas, palaikymas ir bendros pastangos mums padeda plėtoti dvišalius santykius ir pasiekti bendrų tikslų. Atsižvelgiant į dabartinius iššūkius tarptautinei taikai ir saugumui, vienybės ir glaudaus dialogo tarp mūsų tautų svarba tampa itin didelė. Leiskite jus patikinti mūsų pasiryžimu glaudžiai bendradarbiauti su Jūsų Vyriausybe tiek dvišaliu lygmeniu, tiek visais tarptautiniais formatais“, – sakoma Lietuvos premjero sveikinimo laiške, kurį išplatino Vyriausybės spaudos tarnyba.

Latvijos parlamentas ketvirtadienį patvirtino 39-ąją Latvijos Vyriausybę, kuriai vadovaus Žaliųjų ir valstiečių sąjungos atstovas M.Kučinskis. Naujajame 14-os Ministrų kabinete yra 11 ministrų iš ankstesnės Vyriausybės.

Žaliųjų ir valstiečių sąjungai Ministrų kabinete be premjero atstovaus gynybos ministras Raimondas Bergmanis, finansų ministrė Dana Reizniecė-Uozola, sveikatos apsaugos ministras Guntis Belevičas, susisiekimo ministras Uldis Augulis, žemės ūkio ministras Janis Duklavas.

Naujoje vyriausybėje taip pat dirbs penki „Vienybės“ ministrai: užsienio reikalų – Edgaras Rinkevičius, švietimo ir mokslo – Karlis Šadurskis, vidaus reikalų – Richardas Kozlovskis,  ekonomikos – Arvilas Ašeradenas, socialinės apsaugos – Janis Reiras.

Nacionalinis aljansas vyriausybėje turės tris ministrų postus: aplinkos ir regioninės plėtros – Kasparas Gerhardas, teisingumo – Dzintaras Rasnačas ir kultūros – Dacė Melbardė. 

Nauja Latvijos Vyriausybė suformuota, kai pernai gruodį iš posto pasitraukė ankstesnė šalies premjerė, „Vienybės“ atstovė Laimduota Straujuma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių