A. Bilotaitė su ES kolegomis Liuksemburge aptars migracijos situaciją

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė penktadienį dalyvaus Europos Sąjungos (ES) vidaus reikalų ministrų taryboje Liuksemburge.

Per susitikimą Europos Komisija pristatys situaciją migracijos srityje bei Šengeno barometrą, o Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūra „Frontex“ – strateginę rizikos analizę artimiausiam dešimtmečiui, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Ministrai taip pat ieškos sutarimo ES migracijos politikos klausimais, diskutuos dėl efektyvesnio sienų valdymo, aptars valstybių narių pasirengimą priimti Ukrainos karo pabėgėlius žiemos sąlygomis, karo poveikį ES vidaus saugumui.

„Mums esminės reikšmės prioritetas yra ES teisinės bazės adaptavimas prie naujų realijų. Hibridinė ataka tęsiasi ir mažai tikėtina, kad ji greitu metu baigsis, todėl dar kartą akcentuosime, kad labai svarbu sukurti aiškius teisinius pagrindus, kurie leistų vykdyti veiksmingą išorės sienų kontrolę ir užkirsti kelią piktnaudžiavimui ES prieglobsčio sistema. Taip pat būtina atskirti natūralią ir instrumentalizuotą migraciją ir taikyti atitinkamas priemones“, – sakė Agnė Bilotaitė.

Praėjusiais metais iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų. Pernai rugpjūtį ėmus taikyti neteisėtų migrantų apgręžimo politiką, jų iš Baltarusijos į šalį neįleista daugiau nei 17,2 tūkstančio. Dalis užsieniečių patekti bandė ne vieną kartą.

Šį migrantų iš Baltarusijos antplūdį Lietuva vadina Minsko režimo hibridine ataka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rusams

Rusams portretas
Stop!

Siaubas

Siaubas portretas
Kada jie nustos vazinetis? Namie nieko nepadaro, vos 3 zodzius sulemena, ten jie kazka aptars... :DDD

Ką jau čia ji lemens, bus mu mū performansas

Ką jau čia ji lemens, bus mu mū performansas  portretas
Varyt lauk po vasario 24 į Lietuvą įrėpliojusius iš ukrų pusės. Nepriimti buvo nei Moldovoj, nei Vengrijoj, lenkai, Skandinavijis šalys jų atsisakė. Lietuva išgamas įsileido. Kodėl jazidų žmonės buvo kaip kaliniai daugybę mėnesių laikomi baisesnis sąlygomis nei kalėjimas? Ką šita proto vargšė dar išlemens savo kalbelesxiš špargalkės išmokusi? Ką iš viso gali kalbėt dviejų visiškai nesveikų ir nuo seno diedo gimdytų vaikų mama? Pirma reikia su išsigimėliais savo vaikais namie tupėt kol tie iįsigimusieji dar nors kažkiek funkcionuoja, o jau kai atiduos tuos defektyvius vaikus į kokią nuolatinę izoliaciją nuo visuomenės, tada gal galės dirbti žuvų išdarinėja ar senų laivų denių plovėja, ne daugiau. Nuperoksidinta šūdo spalvos akių durnelė pastatyta būt marionete. Ji silpnaprotė. Tai nuomonė.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių