Audito komiteto vadove konservatoriai siūlys skirti I. Šimonytę

  • Teksto dydis:

Seimo Audito komiteto pirmininke opozicinė konservatorių frakcija siūlys skirti buvusią finansų ministrę, buvusią Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoją Ingridą Šimonytę.

„Seimo pirmininkas labai demokratiškas ir pažadėjo vakar susitikime tęsti tą tradiciją, kurią buvome įvedę nuo 2008 metų. Tai yra, kad kontroliuojančio Seimo Audito komiteto vadovo postas turi tekti opozicijai - buvome šias pareigas anuomet atidavę Loretai Graužinienei, tačiau praėjusioje kadencijoje socialdemokratai šią tradiciją buvo sulaužę. Turime pažadą Audito komitetą atiduoti opozicijai tikrai. Mes į šį postą siūlysime šios srities profesionalę Ingridą Šimonytę“, - BNS sakė vienas konservatorių lyderių Andrius Kubilius.

Neoficialiomis žiniomis, valdančiosios koalicijos daugumą turintys „valstiečiai“ svarstė Seimo Audito komiteto vadovo postą patikėti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovui, taip bandydami užsitikrinti šios partijos atstovų, formaliai nesijungiančių į koaliciją, paramą tam tikrais klausimais.

Tačiau prie opozicijos nesijungianti Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcija kratosi šio parlamentinio posto. Frakcija siekia savo atstovą turėti Socialinų reikalų ir darbo komitete.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos vadovė Rita Tamašunienė BNS antradienį patvirtino, kad jų Audito komitetas nedomina.

„Mūsų frakcijos narių Audito komitete nėra“, - teigė R.Tamašunienė.

„Kvotą galbūt ir turime teoriškai, bet mes nepageidavome ten dirbti, nes norime dirbti ten, kur dirbome (praėjusią kadenciją -BNS). Socialinių reikalų ir darbo komitetas svarbus. Norime savo narį turėti, nes komitetas svarsto daug teisės aktų, kurie susiję su mūsų programinėmis nuostatomis dėl socialinės programos“, - BNS sakė R.Tamašunienė, dirbsianti Biudžeto ir finansų komitete.

Liberalai ir „tvarkiečiai“ taip pat sako nedirbsiantys Audito komitete.

Konservatoriai, liberalai ir „tvarkiečiai“ naujajame Seime apsisprendė dirbti opozicijoje, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga prie opozicijos nesijungia.

Seimo statutas numato, kad Biudžeto ir finansų komiteto ir Audito komiteto pirmininku arba jo pavaduotoju renkamas opozicinės frakcijos atstovas, taip pat tik Seimo mažumai priklausantis Seimo narys gali būti skiriamas Etikos ir procedūrų komisijos pirmininku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių