Atidaryta rekonstruota Lietuvos ambasada Čekijos sostinėje

  • Teksto dydis:

Čekijos sostinėje Prahoje, dalyvaujant Lietuvos ir Čekijos užsienio reikalų ministrams Linui Linkevičiui ir Tomašui Petričekui, pirmadienį atidaryta rekonstruota Lietuvos ambasada.

„Naujai pertvarkytos erdvės, neabejoju, bus dažnai naudojamos renginiams, stiprinantiems Lietuvos ir Čekijos draugystę. Tai – ne tik oficialios patalpos, bet dalis Lietuvos, todėl, tikiu, kad Čekijoje gyvenantys tautiečiai su malonumu čia lankysis”, – sakė ministras L. Linkevičius.

Pagal pranešimą, po dvejus metus trukusios rekonstrukcijos ambasada vėl veikia pastate, sujungiančiame tarpukario architektūros, tautinės kultūros ir modernaus dizaino elementus. Renovuotose ambasados reprezentacinėse erdvėse planuojama rengti šventes, seminarus, verslo susitikimus bei kultūros renginius.

Lietuvos ambasadorius Čekijoje Edvilas Raudonikis dėkojo interjero architektei Indrei Dorofėjūtei už tai, kad projektas atliepė siekį ambasadoje sukurti aplinką, kurioje autentiški ir atpažįstami tautiniai elementai naujai atsiskleistų moderniame interjere ir primintų Lietuvą.

1920 metų statybos pastatą Lietuva įsigijo 1993-iaisiais. Ilgainiui iškilo būtinybė atlikti kapitalinį remontą, todėl buvo parengtas rekonstrukcijos projektas geriau pritaikant patalpas diplomatinės atstovybės reikmėms ir deramam Lietuvos atstovavimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių