A. Armonaitė perrinkta Laisvės partijos pirmininke

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė šeštadienį perrinkta valdančiosios Laisvės partijos pirmininke.

Ji partijos suvažiavimo metu buvo vienintelė kandidatė į šias pareigas, A. Armonaitę palaikė 106 balsavusieji.

„Laisvės partija nėra vieno žmogaus partija. Aš labai džiaugiuosi, kad mūsų lyderystė – decentralizuota“, – dėkodama partiečiams kalbėjo perrinktoji pirmininkė.

„Aš noriu pabaigti pradėtą darbą, mes tą padarysime – išvesim ir partiją, ir, jeigu reikės, Lietuvą iš visų krizių. Ne pirmas mūsų rodeo ir svarbiausia tie pokyčiai, kurių mes siekiame: kad būtų stipri vidurinė klasė Lietuvoje, kad gyventi gerai būtų normalu, kad Lietuva gerbtų visus savo žmones“, – pažymėjo ji.

Laisvės partija nėra vieno žmogaus partija. Aš labai džiaugiuosi, kad mūsų lyderystė – decentralizuota.

Nuo partijos įsteigimo 2019 metų birželio 1 dieną jai vadovaujanti A. Armonaitė darbą tęs dar dvejus metus.

Pristatydama savo kandidatūrą politikė pažymėjo, jog perrinkimo atveju svarbiausi uždaviniai bus pritraukti naujus lyderius bei plėsti „intelektualinį partijos potencialią“.

„Pirmas dalykas, tai yra didesnis dėmesys mūsų naujų lyderių ir paieškai, ir tobulėjimui. Savivaldos rinkimai parodė, kad regionuose (...) prisijungė naujų žmonių, atsirado naujų lyderių, kurie arba dalyvavo rinkimuose pačiose pirmose gretose, arba padėjo tiems žmonėms“, – kalbėjo ji.

„Antras labai svarbus dalykas yra vis dėl to intelektualinis partijos potencialas. Taip, mūsų pažiūros per ketverius metus nepasikeitė, liekame liberali politinė partija, bet mums reikia daugiau kontempliuoti politines idėjas, politinę ideologiją, liberalizmą ir mūsų programą bei pasiūlymus“, – pažymėjo A. Armonaitė.

Laisvės partija įkurta, kai dalis jos narių ir lyderiai, tarp jų – A. Armonaitė ir buvęs Vilniaus meras Remigijus Šimašius, prieš tai paliko Liberalų sąjūdį.

Partija turi 11 Seimo narių frakciją, dalyvauja koalicinėje Vyriausybėje bei vadovauja Ekonomikos ir inovacijų, Teisingumo bei Susisiekimo ministerijoms.

„Svarbiausias darbas, kalbant apie partinį gyvenimą, yra pasiruošimas Seimo, Europos Parlamento rinkimams, pilietybės referendumui. Aš asmeniškai manau, jog Laisvės partija turėtų kelti kandidatą ar kandidatę į prezidentus. Tai priklausys tik nuo mūsų pačių nusiteikimo“, – teigė ekonomikos ir inovacijų ministrė.

Šeštadienio popietę „laisviečiai“ taip pat išsirinko partijos vadovybę. A. Armonaitės pirmuoju pavaduotoju tapo Laisvės frakcijos Seime seniūnas Vytautas Mitalas, pavaduotojais taip pat paskirti parlamento Žmogaus teisių komiteto vadovas Tomas Vytautas Raskevičius, Seimo narės Monika Ošmianskienė ir Ieva Pakarklytė bei Tomas Lekavičius.

Taip pat suvažiavime patvirtinti nauji Valdybos, Etikos ir skaidrumo komisijos bei Kontrolės komisijos nariai.

Tarp jų – teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska, Seimo nariai Morgana Danielė bei Marius Matijošaitis, buvęs Vilniaus meras Remigijus Šimašius, ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis, Vilniaus vicemerė Donalda Meiželytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Byyyy Rka DEJĘS

Byyyy Rka  DEJĘS portretas
Naaaaa-*Chui šitą partyja !!!! Aš nebalsavau !!! Tegu eina bonku rankioti, BUS LIETUVAI NAUDA iš PARTYJOS .....net šeštadieny dyrba :-))))))))) vos NEAPSIMYŽAU iš juoko

Vilniaus burbulo pudelis perrinktas

Vilniaus burbulo pudelis perrinktas portretas
Šaltibarščiai išsirinko kiaušinį/ę pirminyku. Barzdotas burokėlis nutrukusiais triusikais ir žiurkėno žandais liko antras, nes picą žiaumojo ir pavėlavo mat nausėda nepriėmė į valgomąjį.

Gaila \\\\\.../////

Gaila   \\\\\...///// portretas
didesnių iškrypėlių nerasta.___Pirmyn į kosminius tolius.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių