Aptartas Lietuvos ir Azerbaidžano dvišalis bendradarbiavimas

  • Teksto dydis:

Lietuvos ir Azerbaidžano bendradarbiavimas prekybos, investicijų, inovacijų, transporto, energetikos, žemės ūkio ir aplinkos apsaugos srityse aptartas penktadienį vykusiame šeštajame abiejų šalių tarpvyriausybinės dvišalio bendradarbiavimo komisijos nuotoliniame posėdyje.

Jam pirmininkavo užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir Azerbaidžano ekonomikos ministras Mikayilas Jabbarovas.

„Lapkritį minėsime diplomatinių santykių tarp mūsų šalių užmezgimo 25-ąsias metines. Galime konstatuoti, kad per šį laikotarpį nemažai nuveikėme plėtodami mūsų dvišalius ryšius. Abiem šalims naujų galimybių atvertų glaudesnis Azerbaidžano bendradarbiavimas su Europos Sąjunga, tad linkiu, kad kiek įmanoma greičiau būtų užbaigtos derybos dėl naujo bendradarbiavimo susitarimo“, – pažymėjo ministras L. Linkevičius.

Posėdžio metu taip pat atkreiptas dėmesys į tai, kad Lietuva ir Azerbaidžanas aktyviai įgyvendina ES Dvynių projektus – netrukus bus pradėti vykdyti du nauji projektai, tad bendras jų skaičius pasieks 11.

Užsienio reikalų ministerijos pateiktais duomenimis, Lietuvos ir Azerbaidžano dvišalė prekyba 2019 metais sudarė daugiau nei 43 mln. eurų. Lietuva eksportavo prekių už beveik 41 mln. eurų, o importavo už 2,5 mln. eurų. Lyginant su 2018 metais, Lietuvos eksportas į Azerbaidžaną pernai padidėjo beveik 57 proc., o importas iš šios šalies susitraukė beveik 17 proc.

Lietuva ir Azerbaidžanas diplomatinius santykius užmezgė 1995 metų lapkričio 27 dieną, primenama URM pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
gera turtinga salis,lt galetu su ja draugaut
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių