A. Anušauskas: neturime tankų, bet turime nuomonę dėl tankų

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad Lietuva, nors ir neturi tankų siųsti Ukrainai, iš dalies yra prisijungusi prie vadinamosios „leopardų“ koalicijos.

„Estijoje prieš kelias dienas buvo priimtas pareiškimas, (...) 11 valstybių tą pareiškimą padarė. „Leopardų“ koalicija, jei taip galima ją pavadinti, apėmė tas valstybes, kurios nusiteikusios apie tai diskutuoti ir perduoti Ukrainai paramą. Tos, kurios neturi šių tankų, į ją neįtraukiamos. Bet kiek teko kalbėtis Ramšteino formate, mes vis tiek savo poziciją išsakydavome“, – pirmadienį LRT televizijai sakė A. Anušauskas.

„Tiesą sakant, iš dalies mes prisijungėme“, – teigė jis krašto apsaugos ministras, – „Na, taip, mes neturime tankų, bet mes turime nuomonę dėl tankų“.

Ministras taip pat pabrėžė, kad Lietuva yra Ukrainai perdavusi 62 šarvuotus transporterius, kurie ukrainiečių kariuomenėje labai gerai vertinami dėl jų paprastumo.

Pastaruoju metu Berlynas susiduria su spaudimu perduoti „Leopard“ tankų Rusijos invazijai besipriešinančiam Kyjivui, tačiau kol kas tokio sprendimo nėra priėmęs. Perduoti šių tankų yra apsisprendusi Lenkija, tačiau tam Varšuva laukia Vokietijos leidimo.

Daug vilčių dėta į praėjusią savaitę Ramšteino karinių oro pajėgų bazėje vykusį susitikimą, tačiau šalims nepavyko sutarti dėl šios sunkiosios karinės technikos siuntimo.

Krašto apsaugos ministras Lietuvoje pats sulaukė kritikos dėl to, jog iš anksto paskelbė, kad Ramšteine bus paskelbta apie „Leopard“ perdavimą Ukrainai, nors to padaryta nebuvo.

 


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojetankai LeopardArvydas Anušauskasvokietija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių