Antrajame ture dėl mero posto kovos penki Seimo nariai, keli pateko į tarybas

Iš 26 savivaldos rinkimuose dalyvavusių Seimo narių nė vienas nešventė pergalės pirmajame mero rinkimų ture, į antrąjį turą pavyko patekti penkiems. Keli parlamentarai išrinkti į savivaldybės tarybas.

Kovojant dėl Klaipėdos miesto mero posto nepartinio Arvydo Vaitkaus  konkurentas bus Seimo konservatorius Audrius Petrošius.

Kėdainių rajone su dabartiniu meru Valentinu Tamuliu liko varžytis Darbo frakcijos Seime seniūnas Viktoras Fiodorovas.

Elektrėnuose su liberalu Gediminu Ratkevičiumi kovos Laisvės partijos atstovė parlamente Silva Lengvinienė.

Raseinių rajono meras konservatorius Andrius Bautronis antrajame ture kovos su „valstiečiu“ parlamentaru Arvydas Nekrošiumi.

Padirbęs porą metų Seime į Šilalės rajono mero pareigas siekia grįžti konservatorius Jonas Gudauskas. Jis antrajame ture varžysis su nepartiniu Tadu Bartkumi.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, 26 Seimo nariai siekė mero posto ir vienintelis Valdemaras Valkiūnas kandidatavo tik į Biržų rajono savivaldybės tarybą.

Darbo partija gavo du mandatus šioje taryboje, į ją pateko ir V. Valkiūnas.

Pirminiais VRK duomenimis, tarybos narių mandatus pagal partijų sąrašus laimėjo ir daugiau parlamentarų. Tarp jų yra „valstietis“ Aurelijus Veryga, „darbietis“ Valentinas Bukauskas, Remigijus Žemaitaitis, Viktoras Pranckietis, Vaida Giraitytė-Juškevičienė.

Išrinktiems politikams teks pasirikti, kurį mandatą pasilikti.

Šiemet savivaldos rinkimuose dalyvavo beveik dvigubai daugiau Seimo narių nei prieš ketverius metus. Tuomet kandidatavo 14 parlamentarų, du Seimo nariai buvo išrinkti merais.

Antrasis mero rinkimų turas vyks kovo 19 dieną.


      Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.
      Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių