Nyderlanduose gyvenančios emigrantės istorija: keturios santuokos ir onkologinė liga

  • Teksto dydis:

Būna, kad gyvenimas primena knygose aprašomas istorijas. Nyderlanduose gyvenanti Jūratė Ola knygą apie savo gyvenimą parašė pati. Joje emigrantė atvirai papasakojo viską, ką jai teko ištverti.

Joje emigrantė atvirai papasakojo viską, ką jai teko ištverti. Kaip po skyrybų Visagine liko viena su dviem vaikais ir šiaip ne taip vertėsi iš kuklaus mokytojos atlyginimo. Kaip internetu susiradusi vyrą ir išvyko į Nyderlandus net neįsivaizduodama, kuo visa tai baigsis. „Knygą parašiau turbūt todėl, kad norėjau papasakoti apie savo gyvenimą Nyderlanduose, norėjau papasakoti, kad emigracija nėra toks lengvas kelias. Aš ne vienam ne kartą sakiau: jeigu būčiau žinojusi, kad tokį kelią reiks nueiti, turbūt nebūčiau rizikavusi, nes lengva nebuvo“, – šį antradienį, 19.30 val., LRT televizijos laidoje „(Ne)emigrantai pasakos Jūratė.

Tuomet keturiasdešimtmetė Jūratė jau buvo išsiskyrusi dukart ir nebematė galimybių Visagino mieste susirasti vyrą, todėl sėdo prie kompiuterio ir mylimojo pradėjo ieškoti internete. „Tada galvojau: jeigu nieko nekeisiu, taip ir liksiu visą gyvenimą viena. Tas mane ir paskatino ieškoti. Neišvykau kaip darbo emigrantė, ieškojau žmogaus, su kuriuo galėčiau susieti savo ateitį“, – sakys Jūratė.

Nuvykusi į Nyderlandus ji nemokėjo kalbos, todėl susirasti darbą buvo sunku, tačiau mylimasis jai padėjo, kuo galėjo, juolab, kad ir vaikai greitai įsitvirtino svečioje šalyje – mokėsi, susirado draugų. Visgi ir trečiąkart ištekėjusi Jūratė nesijautė laiminga, tačiau iš esmės vėl keisti gyvenimą pastūmėjo klastingos ligos diagnozė – limfoma. Tai – kraujo vėžys, kuris pirmiausia pažeidžia limfmazgius ir pamažu plinta apimdamas visą organizmą. „Griuvo visas pasaulis, vienintelis uždavinys buvo išgyventi. Gydymo procesas buvo nelengvas, tada ligos patale supratau, kad kažką reikia man keisti. Labai keistai buvo, kad man tada vienodai švietė – neturiu darbo, neturiu namų, neturiu pinigų, bet norėjau būtinai išeiti. Ir išėjau“, – apie nutrūkusią trečiąją santuoką pasakoja Jūratė.

Pasveikusi Jūratė vėl viską pradėjo iš naujo. Ėmėsi ieškotis bet kokio darbo, bet nesisekė – devynerius metus gyvenusi Nyderlanduose Jūratė beveik nedirbo. Su viena iš dukrų įsikūrusi socialiniame būste ji nusprendė susirasti ketvirtą vyrą ir galų gale turėti tai, apie ką svajojo: namus, mylimą žmogų šalia ir ramybę. „Dabartinį vyrą sutikau irgi internete. Pagerėjus sveikatai turėjau tokį žiburėlį, kad vis tiek turiu rasti žmogų, prie kurio galėčiau pritapti. Nesu jau aš tokia baisi moteris, kad nė su niekuo negaliu gyventi, vis tiek turėčiau rasti tokį žmogų, kad mes tiktume vienas kitam. Ir po labai ilgų paieškų dabar radau šitą žmogų“, – pasakos Jūratė.

Mažame miestelyje netoli nuo sostinės Amsterdamo su vyru Bertu gyvenanti Jūratė užtikrintai sako, kad dabar susitvarkė visos jos problemos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

su vaginos pagalba tvarke savo gyvenima

su  vaginos pagalba  tvarke  savo gyvenima portretas
ir ieskojo ablaucho kuriam uzsikart ant sprando su vaikais... lietuvoj debilu neatsirado ...bet uztat tokiu pusdurniu pilna niderlanduose ir visoj euro zopoj.....

NU

NU portretas
tai vyro ieskojo tam, kad isspręstų savo problemas? Geras problemų sprendimo būdas. Ką aš žinau

Aiva

Aiva portretas
Nieko sektino nera tos moters gyvenime
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių