Emigrantės sukurta lieknėjimo programa sužavėjo amerikiečius

  • Teksto dydis:

Paskutinę šio sezono socialinės dokumentikos laidą „Emigrantai“  matysite ne antradienį, kaip įprasta, o trečiadienį 19.20 val. Šį kartą dvi sėkmingos lietuvaitės skirtinguose pasaulio kampeliuose pasakos apie nuosavą verslą, sunkų darbą bei sėkmę.

Simona Goldin šiandien džiaugiasi sukūrusį lieknėjimo programą, kuria sėkmingai naudojasi nemažai  papildomais kilogramais besiskundžiančių amerikiečių. Prieš 14 metų, būdama paaugle, Simona kirto Jungtinių Amerikos Valstijų sieną ir atvyko gyventi pas tėvą.

Šiandien 27 metų moteris pasakoja, jog pradžia Amerikoje buvo nelengva: kultūrinis šokas, anglų kalba mokykloje, mažai pažįstamas tėvas... Visa tai palikusi praeityje šiandien Simona kuria savo gyvenimą: sėkmingai ištekėjo ir pagimdė dukrelę. Gimdymas moteriai „padovanojo“ 27 kg, kuriuos ji kaip mat ištirpdė. „Glow thirty“ – taip vadinasi net šešerius metus jos kurta programa, kurios pagrindas yra anaiptol ne sportas.

Kita sėkminga lietuvaitė, Rasa Kurmaitė, gyvena Gruzijos sostinėje Tbilisyje. Moteris prieš šešerius metus atvyko savanoriauti ir greit įsimylėjo šią šalį. Mergina Lietuvoje studijavo populiarą specialybę – vadybą, na, o papildomai dirbo jau nuo antrojo kurso. Darbas buvo įdomus ir intriguojantis – turizmo srityje. Taigi vos tik atvykusi į Gruziją mergina įkvėpė gaivaus oro ir greit pasidavė atpalaiduojančiam gruzinų gyvenimo tempui. Šiandien Rasa valdo savo turistinę kompaniją, kuri gyvuoja dvejus metus. Tačiau moteris aklai negarbina Gruzijos ir joje gyvenančių žmonių. Nepatikimi žmonės, atsipalaidavimas visose srityse, nenoras dirbti... Tačiau ant kitos svarstyklių lėkštutės nusveria nuostabi gamta, autentiški miestai ir jų kultūra. Rasa savo klientais Gruzijoje rūpinasi nuo oro uosto iki oro uosto: viešbučiai, ekskursijos, maitinimas, gidai ir kiti neatsiejami gerų ir įsimintinų atostogų atributai.

„Emigrantai“ – trečiadienį 19:20 val. per LRT televiziją. Reportažus rengė Orijus Gasanovas ir Akvilė Kavaliauskaitė.


Šiame straipsnyje: emigrantailieknėjimasistorijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių