„Vandens forma“ pirmauja varžybose dėl britų BAFTA apdovanojimų

  • Teksto dydis:

Fantastinė meilės istorija „Vandens forma“ (The Shape of Water), kurios veiksmas vyksta Šaltojo karo laikais, pirmauja varžybose dėl Britų kino ir televizijos meno akademijos (BAFTA) apdovanojimų, laikomų britiškuoju „Oskarų“ atitikmeniu ir jų pranašais.

Meksikiečių kino kūrėjo Guillermo del Toro (Giljermo del Toro) fantastinis trileris antradienį buvo nominuotas 12 BAFTA kategorijų, įskaitant geriausio filmo ir geriausio režisieriaus.

Kandi tragikomedija „Trys stendai prie Ebingo, Misūryje“ (Three Billboards Outside Ebbing Missouri) ir biografinis filmas apie Winstoną Churchillį (Vinstoną Čerčilį) „Tamsiausia valanda“ (The Darkest Hour) gavo po devynias nominacijas.

Aštuoniose kategorijose buvo nominuoti mokslinės fantastikos filmas „Bėgantis skustuvo ašmenimis 2049“ (Blade Runner 2049) ir apie Antrąjį pasaulinį karą pasakojanti drama „Diunkerkas“ (Dunkirk). Penkias nominacijas gavo biografinis filmas „Aš esu Tonya“ (I, Tonya).

Geriausio filmo kategorijoje nominuoti „Vandens forma“, „Trys stendai prie Ebingo, Misūryje“, „Tamsiausia valanda“, „Diunkerkas“ ir romantiška juosta „Vadink mane savo vardu“ (Call Me By Your Name).

Į geriausios aktorės apdovanojimą pretenduoja Annette Bening (Anet Bening) iš „Kino žvaigždės Liverpulyje nemiršta“ (Film Stars Don't Die in Liverpool), Frances McDormand (Fransis Makdormand) iš „Trijų stendų prie Ebingo, Misūryje“ , Margot Robbie (Margot Robi) iš „Aš esu Tonya“, Sally Hawkins (Sali Hokins) iš „Vandens formos“ ir Saoirse Ronan (Sirša Ronan) iš „Lady Bird“.

Dėl geriausio aktoriaus vardo varžysis Danielis Day-Lewisas (Danielis Dėjus-Liuisas), vaidinantis filme „Phantom Thread“, Gary Oldmanas (Garis Oldmanas), nominuotas už darbą „Tamsiausioje valandoje“, Danielis Kaluuya (Danielis Kaluja), suvaidinęs filme „Pradink“ (Get Out), Jamie Bellas (Džeimis Belas) iš „Kino žvaigždės Liverpulyje nemiršta“ ir Timothee Chalamet (Timoti Šalamė), nusifilmavęs juostoje „Vadink mane savo vardu“.

Tarp geriausio antrojo plano aktoriaus kategorijoje nominuotų žvaigždžių yra filme „Visi pasaulio pinigai“ (All the Money in the World ) suvaidinęs Christopheris Plummeris (Kristoferis Plameris). Jis paskutinę minutę pakeitė Keviną Spacey (Keviną Speisį), dėl įtarimų nederamu seksualiniu elgesiu pašalintą iš juostos ją jau nufilmavus.

Britų apdovanojimų laureatai bus paskelbti Londono Karališkojoje Alberto salėje vasario 18 dieną, dvi savaitės prieš „Oskarų“ ceremoniją.

BAFTA apdovanojimų vakarą ves BBC komiško serialo „Žavios ir labai pavojingos“ (Absolutely Fabulous) žvaigždė Joanna Lumley (Džoana Lamli). Ji šias pareigas perima iš ilgamečio vedėjo Stepheno Fry (Stiveno Frajaus).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių