Terminatorius grįžta šeštą kartą (filmo apžvalga)

Arnoldas Schwarzeneggeris grįžti žada jau nuo 1984-ųjų, kai pasirodė pirmajame "Terminatoriaus" filme. Ir visada grįždavo. O šiemet – jau net šeštąjį kartą su filmu "Terminatorius: Tamsus likimas".

Įtemptas siužetas

Nuo tada, kai Sara Connor išvengė paskutiniojo teismo dienos, pakeitė ateitį ir perrašė žmonijos likimą, praėjo daugiau nei du dešimtmečiai. Kažkur Meksiko mieste Dani Ramos gyvena niekuo neišsiskiriantį gyvenimą kartu su savo broliu ir tėčiu, kai pražūtį žadantis skysto metalo terminatorius Rev-9 atkeliauja iš ateities, kad nužudytų ją ir jos draugus.

Ar Dani pavyks išgyventi, priklauso tik nuo to, kaip ji sugebės sujungti jėgas su kitais stipriais kariais – ypatinga kare iš ateities Greis ir senesnių filmų gerbėjams puikiai pažįstama S.Connor. Kol medžiodamas Dani naujasis terminatorius Rev-9 griauna viską savo kelyje, vienintelė trijulės viltis išsigelbėti veda link T-800 – terminatoriaus iš Saros praeities.

91-ųjų istorijos pratęsimas

Nors ši "Terminatoriaus" franšizės juosta – jau šeštoji istorijoje, filmo kūrėjai nusprendė apsimesti, kad paskutiniai trys filmai buvo tik košmaras ir taip ir neišvydo kino ekranų. Naujausia dalis istoriją tęsia nuo antrosios dalies, kuri didžiuosius kino ekranus pasiekė 1991 m.

Pasak pagrindinės filmo žvaigždės A.Schwarzeneggerio, naujoji juosta turėtų sugrąžinti šlovę visai franšizei. "Aš nemačiau tokio veiksmo ir tokių emocijų, kaip čia, nuo antrojo filmo. Tai vėl atrodo nauja", – pasakojo aktorius.

Kartu su istorija grįžta ir didelė kūrybinės komandos dalis. Pirmiausia – pirmųjų dviejų dalių režisierius ir scenarijaus autorius Jamesas Cameronas. Skirtumas tik tas, kad šiemet J.Cameronas grįžta ne kaip režisierius, bet kaip prodiuseris ir scenarijaus autorius.

Į naujausios dalies režisieriaus kėdę šįkart sėdo Timas Milleris, režisavęs veiksmo komediją "Deadpool". Režisierius, paklaustas apie filmą, pasakojo, kad veiksmo tikrai netrūks: "Iš turimos medžiagos galėjome lengvai padaryti du filmus – supakavome tiek daug istorijos."

Puikiai pažįstami aktoriai

Nors nuo tada, kai pasauliui buvo pristatyta pirmoji Terminatoriaus istorija, praėjo kiek daugiau nei 35-eri metai, originalios kino juostos aktoriai Linda Hamilton (S.Connor) ir A.Schwarzeneggeris (T-800) vėl įkūnys ikoninius personažus.

Filmo kūrėjai ypač svarbiu laiko L.Hamilton sugrįžimą, nors aktorę įkalbėti buvo gana sunku. Ankstesni filmai daugiausia dėmesio sutelkė į stiprius ir pasaulį gelbėjančius vyrus, o naujoji "Terminatoriaus" juosta pagaliau parodys nenugalimą moterų stiprybę.

Be jau puikiai pažįstamų veidų, prie "Terminatorius: Tamsus likimas" juostos aktorių komandos prisijungia ir kolumbietė Natalia Reyes, įkūnijanti meksikietę Dani Ramos. Nors tai pirmasis jos amerikietiškas vaidmuo, pasauliniai kritikai aktorei negaili liaupsių, o kino industrijoje sklinda kalbos, kad aktorę bus galima išvysti ir tolesnėse "Terminatoriaus" franšizės juostose. Filme taip pat pasirodys aktoriai Mackenzie Davis, Gabrielis Luna bei Diego Boneta.

Ko galima tikėtis?

Jeigu matėte bent vieną iš pirmųjų dviejų "Terminatoriaus" franšizės juostų, tikėtina, kad "Terminatorius: Tamsus likimas" jūsų pernelyg nenustebins.

Čia ir vėl bus gerųjų ir blogųjų personažų, daug šaudymo, sprogdinimų bei įspūdingų lenktynių. Neįtikėtina, bet pasirodys net ir A.Schwarzeneggeris bei L.Hamilton, kurie lietuviškais standartais jau sulaukė savo pensinio amžiaus. Visgi, jeigu tikėsime režisieriaus T.Millerio pažadais, naujausioje dalyje išvysime ir nepalyginamai daugiau veiksmo. Tik įdomu, ar to pakaks į sales pritraukti prieš 35 metus pasirodžiusios juostos gerbėjus.

"Terminatorius: Tamsus likimas"

(angl. "Terminator: Dark Fate")

Žanras: Veiksmo, nuotykių, fantastinis.

JAV, 2019

Režisierius: Tim Miller

Vaidina: Mackenzie Davis, Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton.

Vertinimai:

Scenarijus 1/3

Aktoriai 2/3

Režisūra 1/3

Garso takelis 1/3

Kinematografija 2/3

Techninė pusė 2/3.

Bendras: 1.5/3

Nuo lapkričio 1 dienos kino teatruose galite pamatyti dar tris premjeras:

"Rojaus kalvos"

Iš turtingos šeimos kilusi Uma ruošiasi vestuvėms. Tiksliau tariant – vestuvėms ruošiasi Umos šeima. Sumažėjus šeimos turtų, ištekindami Umą už turtingo jaunuolio, tėvai tikisi pataisyti suprastėjusią šeimos finansinę padėtį. Negalėdami priversti Umos tekėti už jai nepatinkančio jaunikio, tėvai dukrą išsiunčia į "Rojaus kalvas" – specialią vietą jaunoms merginoms, kurioje jos paruošiamos gyvenimui ir paverčiamos "geriausiomis savo pačių versijomis". Visgi, realybė "Rojaus kalvose" labai skiriasi nuo reklamos, ir Uma pamažu pastebi, kad paslaptingoje saloje dedasi bauginantys ir grėsmingi dalykai.

"Monstrų atostogos"

Trys geriausi draugai – Kajus, Leila ir Edis – išvyksta paminėti Helovino į Havajų salas. Vieną vakarą prieš pat leidžiantis saulei jie nutaria plaukti į žydrąją lagūną ieškoti bangų. Sužinoję, kad be bangų galima rasti ir paslaptingąją olą po vandeniu, jie nutaria nerti. Oloje atradę keistą melsvą dėžutę draugai sugalvoja ją atidaryti. Pasirodo, dėžutėje gulėjusi medinė lėlė iš tikrųjų yra galių turinti mitinė būtybė, kuri atgijusi ir ištrūkusi į laisvę turi vienintelį tikslą – sunaikinti visas Havajų salas. Heloviną švęsti tampa itin pavojinga, o į laisvę ištrūkusi būtybė yra pats didžiausias blogis.

"Leónė. Bėganti į šviesą"

Filmo istorija pasakoja apie 19-metę merginą, vardu Leónė. Ji gyvena su Parkinsono liga sergančiu tėvu, jai vieninteliu likusiu artimu žmogumi, kurį ji myli, rūpinasi ir dėl kurio gyvena. Gyvenimui Leónė užsidirba vogdama ir pardavinėdama marihuaną. Atsitiktinės aplinkybės merginą suveda su trimis merginomis: Lukne, Emilly ir Aldute. Jos tampa Leónės draugėmis. Kartu merginos patiria daug nuotykių, išbandymų bei praradimų. Jaudinanti drama nagrinėja jaunimo realijas, kultūrines bei socialines problemas, per pasakojimą padedanti susitapatinti su filmo veikėjais ir geriau pažinti save.

buvaukine.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių