Pasisaugokite sukčių: internete naudojamas mirusio V. Cololo atvaizdas

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Lietuvą apskriejo širdį verianti žinia – Ispanijoje mirė puikiai daugeliui žinomas humoristas Vitalijus Cololo. Vyrui buvo atlikta sudėtinga operacija, tačiau jis mirė ligoninėje po komplikacijomis pasibaigusio uždegimo. Tačiau atsirado žmonių, panorusių pasinaudoti mirusio žinomo žmogaus atvaizdu – internete plinta pranešimai, kuriuose naudojamasi V. Cololo vardu.

Tokia informacija aptinkama internetiniame puslapyje refa.lt. – čia sukurti keli įrašai, kurie iliustruojami V. Cololo atvaizdu, o po juo skelbiama: „Paskutiniai Vitalijaus Cololo žodžiai šokiravo Lietuvos gyventojus“. Kitame įraše taip pat minimas miręs humoristas: „Vienas iš juokingiausių Cololo anekdotas... Tu visada išliksi mūsų širdyje“.

Akivaizdu, kad šio internetinio puslapio kūrėjai, publikuodami tokius įrašus ir naudodamiesi mirusio humoristo atvaizdu, bando prisivilioti daugiau skaitytojų.

Panorusieji sužinoti, kokie buvo „paskutiniai V. Cololo žodžiai, kurie šokiravo Lietuvos gyventojus“, ir paspaudusieji šią nuorodą, yra tiesiog nukreipiami į V. Cololo interviu su humoristu M. Bartuševičiumi.

Interneto vartotojai raginami neįkliūti ir neužkibti ant tokio turinio platintojų kabliuko.

Primename, kad savaitės pradžioje žmones taip pat trikdė V. Cololo atvaizdo naudojimas feisbuke – prekybos tinklo IKEA paskyroje sukosi reklama, kurioje buvo pranešama apie prasidedančią atranką į trečiąjį projekto „Namų idėja su IKEA“ sezoną.

Stop kadras

Tąkart internautai liejo pyktį dėl tokio prekybos tinklo poelgio. „Čia rimtai!!!, – stebėjosi Lukas. – Žmogus miręs, o IKEA net nesugeba atšaukti iš „Facebook“ užsakytos reklamos. Šitą vaizdo įrašą socialinio tinklo sraute man išmetė gruodžio 4 naktį, 01.20 val. Reklama paleista lapkričio 15 d. „Puikus“ IKEA viešųjų ryšių darbas.“ Prekybos tinklo socialinio tinklo paskyroje taip pat galima rasti pasipiktinimų.

„IKEA, aš tai noriu, kad šitą vaizdo įrašą pašalintumėte. Pagarbos turėkite“, – rašė Tomas.

Tiesa, žurnalistams pradėjus domėtis šiuo atveju, po kelių valandų reklama iš feisbuko paskyros buvo pašalinta.

I. Gelūno / Fotobanko nuotr.

Primename, kad 45-erių humoristas ir aktorius V. Cololo netikėtai mirė pirmadienį.  Vyras su žmona atostogavo Ispanijoje pas bičiulį, grupės „Išjunk šviesą“ lyderį Valdą Burnį. Portalui delfi.lt V. Burnys teigė, kad atostogaujant, praėjusią savaitę, V. Cololo pasireiškė ūminė liga, po kurios staigiai prireikė operacijos. „Pati operacija truko gana ilgai – apie penkias valandas ir jos širdis neatlaikė“, – teigė šoko ištiktas ir sunkiai žodžius renkantis atlikėjas.

V. Cololo artimieji atsisveikinti su juo kviečia ateinantį savaitgalį: šeštadienį 15-21 val. ir sekmadienį 10-21 val. Jo urna su pelenais stovės Druskininkų laidojimo namuose „Nutrūkusi styga“ (Veisiejų g. 36). V. Cololo bus laidojamas gruodžio 9 d. 13 val. Druskininkų „Ratnyčios“ kapinėse.

Artimieji labai prašo pagerbti Vitalijaus atminimą tik kukliu baltu gėlės žiedu ir žvakute.  V. Cololo artimieji nuoširdžiai dėkoja visiems už palaikymą, bet prašo gerbti šeimos privatumą ir šį skausmingą laikotarpį leisti jiems ramiai gedėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Maladec Ema

Maladec Ema portretas
Tavo komentaras čia kaip tik, aktualus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių