Saudo Arabijoje koncertą atšaukusi garsi reperė sukėlė pasipiktinimo audrą

  • Teksto dydis:

Reperės Nicki Minaj (Niki Minadž) pasirodymo atšaukimas Saudo Arabijoje trečiadienį sukėlė naują pasipiktinimo audrą socialiniuose tinkluose, daugumai dainininkės gerbėjų šioje itin konservatyvioje karalystėje išreiškus savo nusivylimą ir pareikalavus grąžinti pinigus už bilietus.

Ši amerikiečių atlikėja antradienį pranešė, kad atšaukia liepos 18-ąją turėjusį įvykti koncertą, kad parodytų savo palaikymą kovotojams už moterų ir gėjų teises Saudo Arabijoje.

Pranešimas apie jos būsimą pasirodymą vakariniame Džidos mieste sukėlė itin konservatyvių pažiūrų Saudo Arabijos gyventojų pasipiktinimą internete, nepaisant šalyje vykstančių reformų, panaikinusių dalį dešimtmečius galiojusių apribojimų pramogų verslui. 

„Labai liūdna, ruošiausi atlikti Michaelo Jacksono (Maiklo Džeksono) šokį vakarėlyje“, – parašė vienas vartotojas tviteryje, kai kuriems pasipiktinusiems N. Minaj gerbėjams reikalaujant, kad organizatoriai sugrąžintų jiems pinigus.

Tuo metu Džidos Sezono kultūros festivalio organizatoriai sako, kad į koncertą, kuriame taip pat pasirodys britų atlikėjas Liamas Payne'as (Liamas Peinas) ir amerikiečių didžėjus Steve Aoki (Stivas Aokis),  parduota tūkstančiai bilietų.

N. Minaj taip pat sulaukė pasipiktinimo lavinos internete už tai, kad pasisako už gėjų teises šioje musulmoniškoje karalystėje.

„Vakarėlio atšaukimas yra gera žinia. Garbė Alachui“, – parašė vienas žmogus tviteryje.

Islamas draudžia homoseksualius santykius.

N. Minaj garsėja savo provokuojančiais, nešvankybių nestokojančiais dainų tekstais ir apnuogintų kūnų knibždančiais vaizdo klipais.

Socialiniame tinkle „Twitter“ N. Minaj rašė, kad nenori rengti pasirodymo šalyje, kur „moterys neturi teisių“, tačiau pridūrė, kad tokiu savo sprendimu neketina rodyti „nepagarbos“ Saudo Arabijos vyriausybei.

Cituodamos neįvardintus šaltinius Saudo Arabijos žiniasklaidos priemonės, įskaitant provyriausybinį laikraštį „Okaz“, rašo, kad atsisakyti reperės pasirodymo nusprendė pati karalystė, nes jis prieštarauja vietos „papročiams ir vertybėms“.

Tuo meto Saudo Arabijos pramogų valdyba ir Žiniasklaidos ministerija neatsakė į prašymą pakomentuoti šį atvejį.

Saudo Arabija sulaukia didžiulio tarptautinės bendruomenės dėmesio dėl žmogaus teisių padėties šalyje, ypač po pernai Stambule įvykdyto Saudo Arabijos žurnalisto Jamalo Khashoggi (Džamalo Chašogdžio) nužudymo ir tebevykstančio moterų aktyvisčių teismo.

Saudo Arabija intensyviai plėtoja šalies piliečius prablaškyti galinčias pramogas. Tačiau yra manančių, kad taip valdžia nori nukreipti dėmesį nuo visuomenės susierzinimo dėl ekonomikos nuosmukio ir didelio jaunimo nedarbo. 

Saudo Arabijos Generalinė pramogų valdyba skelbia, kad per artėjantį dešimtmetį pramogų sektoriui planuoja skirti 64 mlrd. JAV dolerių.

Iš dalies tam yra ir ekonominių motyvų – taip siekiama padidinti gyventojų išlaidas vietos pramogoms, šaliai patiriant nuostolių dėl žemų naftos kainų.

Kol kas Saudo Arabijos gyventojai kasmet išleidžia milijonus dolerių Dubajuje ir Bahreine, kad galėtų pamatyti naujausius filmus ir apsilankyti pramogų parkuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kristina

Kristina portretas
Bent jie savo tradicijų, vertybių ir tikėjimo neleidžia įžeidinėti...

Teisingai

Teisingai portretas
Lauk tuos satanistus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių