Reperiui DMX gresia kalėjimas dėl nuslėptų mokesčių

  • Teksto dydis:

Amerikiečiui reperiui DMX, kurį labiausiai išgarsino jo pašaipi daina „Party Up (Up in Here)“, gresia kalėjimas už vengimą sumokėti 1,7 mln. dolerių (1,43 mln. eurų) mokesčių.

DMX ketvirtadienį padarė kaltės pripažinimo pareiškimą. Kaltintojai sako, kad jis mokesčių išvengė gyvendamas praktiškai vien iš grynųjų, be sąskaitos banke ir be reikalingų mokesčių deklaracijų.

46 metų reperis ir aktorius, kurio tikrasis vardas yra Earlas Simmonsas (Erlas Simonsas), federaliniam teisėjui Niujorke pripažino savo kaltę ir sutiko sumokėti nuslėptus mokesčius.

Bausmė jam bus paskirta kovo 29 dieną. Reperiui gresia kalėjimas iki penkerių metų, bet būtų grėsę ir 40 metų, jeigu jis būtų nuteistas dėl visų jam pateiktų kaltinimų.

„Nesvarbu, kas esi, ar kokią šlovę galbūt esi pasiekęs, įstatymas taikomas vienodai visiems ir niekas nėra atleistas nuo bendros prievolės mokėti mūsų mokesčius“, – sakoma Niujorko Pietų apygardos prokuroro pareigas einančio Joono Kimo (Džuno Kimo) pareiškime.

Giliu balsu ir niūriais dainų tekstais garsėjantis DMX ryškia hiphopo žvaigžde tapo 10-ojo dešimtmečio pabaigoje.

Atlikėją persekiojo teisinės problemos dėl tokių kaltinimų kaip žiaurus elgesys su gyvūnais, narkotikų laikymas ir alimentų vaikui nemokėjimas.

Jo 2000 metų daina „Party Up (Up in Here)“, kurioje jis menkina kitus reperius ir kurios klipe vaizduojamas banko apiplėšimas, dažnai skamba filmuose. Naujausias toks filmas yra „Vaiduoklių medžiotojų“ (Ghostbusters) perdirbinys.

Pasak prokurorų, DMX nuo 2002 iki 2005 metų nesumokėjo 1,7 mln. dolerių mokesčių, be to, nuo 2010 iki 2015 metų uždirbo dar 2,3 mln. dolerių (1,94 mln. eurų), bet ir vėl nesumokėjo mokesčių ir net grasino pasitraukti iš garsenybių realybės televizijos serialo „Couples Therapy“, kai buhalterija iš jo sąskaitų išskaičiavo mokesčius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių