A. Pugačiova vis dar moka nustebinti

Pasaulį stebinti linkusi Rusijos estrados primadona Ala Pugačiovapranoko pati save. Prieš kelias dienas jį pranešė netikėtą žinią – moteris antrą kartą tapo mama. Tačiau be lavinos sveikinimų ji sulaukė ir klausimų: kaip gi pavyko susilaukti vaikų į septintą dešimtį kopiančiai moteriai?

Pasirinko geriausius specialistus

Garsioji rusų pora susilaukti vaikų ryžosi po vienuolikos metų kartu. Jie nusprendė pasinaudoti surogatinės motinos „paslaugomis“ ir visą laiką stebėjo moters nėštumą, o paskutinėmis dienomis praktiškai visą laiką praleido klinikoje. Tačiau jaunasis tėvas kategoriškai neigia bendravęs su surogatine motina. „Asmeniškai su ja nebendravome, viskas buvo tvarkoma per klinikos atstovus. Tiesa, užtikrinome jai geriausią priežiūrą“, - sakė M.Galkinas.

Vyras taip pat aiškino, jog noras susilaukti vaikų buvo abipusis. „Jokių didesnių abejonių mums nekilo. Šiuolaikinės medicinos pagalba tai yra įmanoma, todėl pasinaudojome tokia galimybe“, - prieš kelias dienas apie sprendimą sakė M.Galkinas.

Neatsitiktinai buvo pasirinkta ir Marko Kurcero klinika, kurioje dvynukai – Garis ir Elžbieta -  atėjo į pasaulį. Šioje gydymo įstaigoje prieš penkiolika metų pirmagimio susilaukė ir Alos dukra Kristina. Be to, M.Kurceras - vienas geriausių Rusijos ginekologų, šalyje įteigęs tinklą motinoms skirtų klinikų ir ilgametis šeimos planavimo ir žmogaus reprodukcijos centro vyriausiasis gydytojas.

Ala – biologinė motina


Kol vieni džiaugėsi pasaulį išvydusiais naujagimiais, kiti klausė – kaip gi scenos primadonai pavyko tapti motina, juk ji jau kopia į septintą dešimtį. Smalsuolių nenuramino ir Alos paaiškinimas, jog vaiką išnešiojo surogatinė motina.

Situaciją ryžosi komentuoti Rusijos ginekologė Tatjana Akimceva: „Medicinoje jau seniai taikoma moterų kiaušinėlių užšaldymo praktika. Dar būdama susituokusi su Filipu Kirkorovu Ala norėjo tapti motina ir praėjo visus reikiamus tyrimus, procedūras. Dainininkei buvo pasiūlyta galimybė užšaldyti kiaušinėlius ir ji tuo pasinaudojo. Kaip rodo medicinos praktika apvaisinti atšaldytus kiaušinėlius galima net praėjus ne vieneriems metams.“

Tuo tarpu Rusijos dirbtinio apvaisinimo specialistė, ginekologė Oksana Starkova tikina, kad kiekvienas atvejis labai individualus ir negalima iš karto abejoti, kad dvynukai gimė ne iš Alos kiaušinėlių. „Taip, reta kuri moteris galėtų pati išnešioti vaiką tokiame amžiuje, tačiau gyvybingų kiaušinėlių randama net ir šešiasdešimties sulaukusios moters organizme. Kiekviena situacija skirtinga, sunku daryti išvadas be detalios moters apžiūros“, - sakė medikė.


Diskusijos dėl to, ar A.Pugačiova yra tikroji dvynukų motina kilo ne šiaip sau. Mat nuo praėjusių metų pradžios Rusijoje surogatinėms motinoms uždrausta „dovanoti“ kiaušinėlius kitai porai. Jos tegali išnešioti kūdikį, tačiau iš jau apvaisinto biologinės motinos kiaušinėlio.

Tarp kitko:

Lietuvoje surogatinė motinystė draudžiama, o tokios paslaugos prilyginamos prekybai vaikais. Asmuo, kuris siūlė pirkti ar kitaip perleido vaiką, kad jis būtų neteisėtai įvaikintas, baudžiamas laisvės atėmimu nuo 3 iki 12 metų. Jei tokia pati veika padaroma dviejų ar daugiau vaikų atžvilgiu (o tai įmanoma, juk dirbtinio apvaisinimo metu tikimybė pagimdyti ne vieną kūdikį smarkiai išauga! – red.), gresia nelaisvė nuo 5 iki 15 metų.


Šiame straipsnyje: ala pugačiovaMaksimas Galkinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių