Pamatykite: „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ parodė sėkmę nešantį šokį

  • Teksto dydis:

Šeštadienio rytą TV3 žiūrovus iš lovų kaip visada vers nuotaikinga ir azartiška kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“. Šį kartą dėl geresnio virtuvės šefo titulo susirungs grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ nariai Karolis ir Tautvydas, o jų sugebėjimus įvertinti atvyks ir rūsčiaisiais teisėjais taps kiti grupės nariai – tai Juozas ir Danielius.

Svečių lauks nelengva užduotis – nustebinti savo kolegas bei pelnyti jų simpatijas azartiškoje kovoje.

Šįkart laidoje – tikra saldumynų fiesta. Burtai lems, jog Tautvydas, kartu su laidos vedėja Ilona Juciūte, gamins varškės apkepėles su avietėmis, o Karolis, padedamas iš Šri Lankos kilusio Dilano Dampella Gamage, griliuje keps ananasų pyragą.

„Kaip būtų gerai turėti žmogų, kuris po koncertų stovėtų su „Kamado Bono“ griliumi ir mūsų lauktų, paruošęs gardžių užkandžių, bet deja taip nėra“, – juokaus grupės būgnininkas Karolis Steponavičius, paklaustas kuo gi maitinasi muzikantai nulipę nuo scenos.

Iš kojų verčiančiais koncertais bei mažais muzikiniais spektakliais kaskart savo klausytojus stebinantys „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – jau ne vienerius metu aktyviai koncertuojanti grupė Lietuvos muzikos pasaulio padangėje. Paklausus apie netradicinį grupės pavadinimą, vaikinai laidoje atskleis visą susikūrimo istoriją.

„Pats pavadinimas gyvuoja jau daugiau nei 12 metų. Ši mintis buvo mūsų dviejų kolegų, kuomet jie turėjo pasirodymą „Fizikų dienose“ ir reikėjo greitai sugalvoti pavadinimą. Ir žinot, kaip būna su tomis mintimis, kurios pačios pirmos šauna į galvą – taip ir atsirado „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, - laidoje šypsodamasis pasakos Karolis.

Nors būgnininkas Karolis su grupe koncertuoja bene nuo pat jos įsikūrimo pradžios, šeštadienio ryto varžovas, akordeonistas Tautvydas Jurkša prie grupės prisijungė vos prieš pusantrų metų, tačiau netruko pritapti ir kartu su kolegomis šiemet išbandė savo jėgas „Eurovizijos“ atrankoje.

„Pasiryžti dalyvauti sunku nebuvo. Išgirdome puse dainos „Mažule“, paskutinę minutę susiorganizavome susitikimą ir išsiuntėme tą nebaigtą versiją su paraiška. Priėmė, o tuomet teko jau ir likusią dainos pusę parašyti, užbaigti ir, vertinant rezultatus, labai gerai sudalyvavome“, – pasakos Tautvydas.

„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ aktyviai koncertuoja ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Koncertinius turų metu jie yra aplankę Kiniją, Indiją, Ameriką bei daugelį Europos valstybių ar Lietuvos kaimyninių šalių, o jau netrukus, lapkritį, leisis į koncertinį turą po visą Lietuvą.

Laidoje paklausti, kas jiems atneša sėkmę ir nuima stresą prieš lipant ant scenos, Karolis su Tautvydu pademonstruos smagų ir energingą šokį, kurį kartu su visa komanda kaskart atlieka kaip ritualą. Nuotaikingas šokis nepaliko abejingų. Įvertinkite ir jūs:

Per ne vienerius kartu praleistus metus, grupės vaikinai patyrė nemažai išgyvenimų, tačiau pusryčių vienas kitam dar nėra ruošę, o tuo labiau, vertinę, tad šis šeštadienis bus iššūkis visiems laidos svečiams.

„Aš moku virti tik pienišką makaronų sriubą ir pasišildyti iškeptus žmonos blynus“, - apie savo kulinarinius sugebėjimus juokaus „Antikvarinių Kašpirovskio dantų“ vokalistas ir vienas šio šeštadienio varžytuvių teisėjas Juozas Baužys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių