Naktinis akustikos židinys

Dainuojamoji poezija Lietuvoje gimė maždaug prieš trisdešimt metų, šalia cenzūros prižiūrimos estrados. Antroji dainuojamosios poezijos banga nuvilnijo su Vytauto Kernagio "Dainos teatru". Trečioji – šiandien vis labiau įsidegantis bardų židinys.

Pasišildyti prie jo šeštadienį klube "Tamsta" kvies Andrius Kaniava, Domantas Razauskas, Kreivas ir Raimonda, "Liūdni slibinai", Mindaugas Ancevičius, Justina Samoškaitė ir Zoraza. Atlikėjai susiburs koncerte "Nakties akustinis desantas".

Aktoriaus A.Kaniavos sceninis bagažas šioje kompanijoje – neabejotinai turtingiausias ir spalvingiausias. Jis – vienas Keistuolių teatro įkūrėjų, spektaklių bendraautoris, kompozitorius, bardas. Tiesa, A.Kaniava savo kūrybos dainų nevadina dainuojamąja poezija. Mieliau renkasi apibūdinimą "autorinė daina".

Domantas Razauskas laikosi principo "daryti savo" – pačiam kurti žodžius ir muziką. Vaikinas sako nenorįs būti atlikėju, kuris tik atlieka kažkieno dainas, nors jos jam visiškai svetimos. Dainuojamosios poezijos gerbėjai jį myli už netradicinį dainų atlikimą. Jo kūryboje dainuojamoji poezija susilieja su bliuzu, džiazu, regio stiliumi ir net psichodelika. Raimonda ir Kreivas – Lietuvoje sparčiai populiarėjantys dainuojamosios poezijos atlikėjai, jau surengę ne vieną autorinį koncertą Lietuvoje ir užsienyje. Kaip ir Domantas, duetas groja tik savo kūrybos dainas. Jų muzikoje derinamos įvairios muzikinės kryptys: dainuojamoji poezija su folkloro, džiazo ir net roko elementais.

Akustinės dainos horizontus stengiasi praplėsti kolektyvas "Liūdni slibinai". Tai susibūrę energingi Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Aktorinio meistriškumo katedros studentai.

M.Ancevičius viešai koncertuoti pradėjo neseniai, bet jo talentas jau įvertintas Sauliaus Mykolaičio premija – kaip dainuojamosios poezijos metų debiutantas. Vaikinas dainuoja ne tik savo, bet ir garsių poetų, lietuvių liaudies tekstus. Savo dainas publikai dovanos ir jaunos dainuojamosios poezijos atlikėjos J.Samoškaitė ir Zoraza.

VIETA: "Tamsta", Subačiaus g. 11A, Vilnius.

LAIKAS: sausio 17 d. 21.30 val.

KAINA: 25 litai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių