Mirė dueto „Roxette“ vokalistė M. Fredriksson

  • Teksto dydis:

Po sunkios ir ilgos ligos mirė švedų popmuzikos dueto „Roxette“ narė  Marie Fredriksson. Dainininkei buvo 61-eri. 

Kaip praneša portalas mirror.co.uk, dainininkė, dainų autorė mirė pirmadienio rytą. 

„Su giliu liūdesiu pranešame, kad iškeliavo viena didžiausių ir labiausiai mylimų atlikėjų. Marie Fredriksson mirė gruodžio 9 d. “, – atlikėjos artimieji teigė, kad garsi moteris mirė namuose.

Remiantis pranešimu, M. Fredriksson mirė „po 17 metų trukusios kovos su vėžiu“. 2002-aisiais dainininkei buvo diagnozuotas piktybinis smegenų auglys.

Jis buvo pašalintas operacijos metu ir vėliau M. Fredriksson skirtas ilgas chemoterapijos kursas. Po ilgo gydymo moteris apako viena akimi ir suprastėjo jos klausa. Be kita ko, ji dar ilgai negalėjo kalbėti. 2005-aisiais atlikėja teigė, „kad pastarieji treji metai buvo labai sunkūs“, bet pridūrė, kad jau pasveiko ir daugiau nebetaikomas gydymas.

Vis dėlto liga atsitraukė, ir M. Frediksson 2010 metais grįžo į studiją.

Tačiau dar po šešerių metų gydytojai jai pasiūlė nutraukti gastroles ir pailsėti.

2016 metais M. Fredriksson paskelbė, kad nutraukia koncertinius turus, ir rašė, kad „pastarieji 30 metų buvo nuostabūs“.

M. Fredriksson gimė 1958 metų gegužės 30 dieną pietų Švedijoje. Savo šalyje kaip atlikėja ji išgarsėjo 1984 metais.

1986 metais M. Fredriksson ir gitaristas Peras Gessle (Peras Geslė) sukūrė grupę „Roxette“, o 1989 metais grupės išleistas albumas „The Look“ sulaukė tarptautinio pripažinimo.

„Laikas bėga labai greitai. Dar neseniai leisdovome dienas+naktis mano mažyčiame bute, dalydamiesi neįmanomomis svajonėmis. Ir kokiomis svajonėmis galiausiai galėjome dalytis! Man garbė pažinti tavo talentą+dosnumą. Visa mano meilė skiriama tau+tavo šeimai. Viskas jau nebebus kaip anksčiau“, – per „Twitter“ parašė antrasis dueto narys Peras Gessle (Peras Geslė).

„Tu buvai neeilinė muzikantė, vokalo meistrė, nuostabi atlikėja. Ačiū, kad nuspalvinai mano juodai baltas dainas gražiausiomis spalvomis“, – pridūrė jis.

Atlikėja pasaulinio masto sėkmės sulaukė XX amžiaus dešimtajame dešimtmetyje su tokiais hitais, kaip „The Look“, „Joyride“ ir „It Must Have Been Love“.

Dueto baladė „It must have been love“ nuskambėjo Holivudo romantinės komedijos su Richardu Gere'u (Ričardu Giru) Julia Roberts (Džulija Roberts) „Graži moteris“ (Pretty Woman) garso takelyje.

Grupės albumai „Look Sharp!” (1988) ir „Joyride“ (1991) taip pat sulaukė tarptautinės sėkmės; šeši grupės hitai buvo pakilę į antrąją poziciją  „Billboard“ populiariausių dainų 100-uko sąrašuose.

„Roxette“ tapo geriausiai žinoma švedų grupe po 8-ajame ir 9-ajame dešimtmetyje šios šalies popmuzikos scenoje viešpatavusios grupės ABBA. 2003 metais Švedijos karalius Carlas Gustafas XVI (Karlas Gustavas XVI) skyrė šiam duetui karališką apdovanojimą. Jo atsiėmimas M. Fredriksson buvo pirmasis pasirodymas viešumoje po auglio operacijos.

Grupės įrašai parduoti daugiau nei 80 milijonų egzempliorių tiražu.

Su vyru Mikaelu Boloysu dainininkė susilaukė dviejų vaikų – 26-erių dukros Inez Josefin ir 23-ejų sūnaus Oscaro.

Teigiama, kad M. Fredriksson bus laidojama tik artimųjų apsuptyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaidas

Vaidas  portretas
Pirmadienį mirė

Jis

Jis portretas
Visos kurv...lenda į laikraščius matyt stygius py.

E kauno diena?!!!

E kauno diena?!!! portretas
Pastoviai spamina pas jus su savo darbo skelbimais ir pazi ciu portalais. Jus filtruojat cia komentarus ar jum px? Nes uzp-so po kiekvienu straipsniu skaityt tas nesamones kaip uzdirbo google per viena diena ir kaip kale nori susipazinti portale pazinciu!!!?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių