LRT Opus mini ypatingą – dešimtąją – sukaktį

Rugsėjo 1-oji – ypatinga diena ne tik moksleiviams, bet ir LRT. Radijo stotis LRT Opus šią dieną minėjo dešimtąjį gimtadienį.

2006 m. rugsėjo 1 d. 15 val. transliuoti pradėjo LRT Opus radijo stotis, anuomet žinoma „Opus 3“ vardu. „Viskas prasidėjo prieš 12 metų, kai buvo įkurta internetinė radijo stotis „@radijas“ ir jai buvo supirkta visa įranga, reikalinga internetiniam radijui. Tada atsirado pasiūlymas: darykime trečią LRT radijo programą jaunimui“, – prisimena LRT OPUS pradininkas ir programų direktorius Darius Užkuraitis.

Jis prisimena ir tąkart eteryje skambėjusį pirmąjį kūrinį – „Faithless“ dainą „God is a Dj“. „Tai buvo kultinė ir tokia išlieka daina tų, kurie mėgsta elektroninę muziką. Sako, kaip laivą pavadinsi, taip jis ir plauks. Mes gal šiek tiek fatalistai – pasitikėjome Dievu [God is a Dj – Dievas yra didžėjus (red. past.)]“, –  prisimena D. Užkuraitis.

Gražia sukaktimi džiaugiasi ir jau devynerius metus čia dirbantis Richardas Jonaitis: „LRT Opus – puiki alternatyva Lietuvoje. Mes žinome daug komercinių radijo stočių, kurios orientuojasi į populiariąją kultūrą, muziką, jos komercinės, turi gyventi iš reklamos, o mes galime užsiimti šiokia tokia edukacija, galime atkreipti dėmesį į alternatyviosios muzikos atlikėjus, kurie kuria elektroninę, indie elektroninę muziką, roką, indie roką ir t.t.“

Plačiau apie tai, kaip įsikūrė ši radijo stotis ir kaip užaugo jos klausytojai, – „Laba diena, Lietuva“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių