Iš „Lego“ sulipdė karališkąjį kūdikį

Karališkojo kūdikio gimimas sulaukė ne mažesnio britų ir viso pasaulio dėmesio nei karališkosios princo Williamo ir Kate Middleton vestuvės prieš dvejus metus. Princo George`o gimimas įamžintas įvairiuose suvenyruose, piešiniuose, jo garbei net projektuojami pastatai.  Tiesa, iš „Lego“ detalių.

Netoli Londono įsikūrusiame Vindsoro parke iš „Lego“ detalių sudėtuose Bakingamo rūmuose įkurdintas ir jauniausias karališkosios šeimos narys – Kembridžo hercogo ir hercogienės pirmagimis princas George`as. Naujiena iš karto sulaukė didžiulio lankytojų dėmesio. Parko direktorė tikina, kad taip būna kaskart, kai įamžinamos karališkosios šeimos šventės.

„Žinoma, kad mes minime princo George`o gimimą. Įamžinti svarbius karališkosios šeimos įvykius jau tapo tradicija. Pernai svarbiausias įvykis buvo deimantinis Karalienės Elžbietos II valdymo jubiliejus. Prieš dvejus metus šventėme karališkąsias vestuves. Džiugu, kad dabar mūsų lankytojai gali pamatyti ir naująjį karališkosios šeimos narį“, – kalbėjo parko direktorė Sue Kemp.

Direktorė tikina, kad įvairiausias figūras iš „Lego“ detalių kuriantys parko darbuotojai stebės svarbiausius jaunojo princo gyvenimo įvykius ir juos įamžins.

„Viskas, kas susiję su karališkąja šeima, parke sulaukia daug dėmesio. Bus Princo George`o krikštynos, pirmoji diena mokykloje – visko, kas svarbu, tikrai nepraleisime pro akis“, – žadėjo parko direktorė Sue Kemp.

Karališkojo kūdikio gimimas sulaukė didžiulio dėmesio ne tik Jungtinėje Karalystėje, tačiau ir visame pasaulyje. Pavyzdžiui, turistė iš Naujausios Zelandijos keliavo aplankyti Jungtinėje Karalystėje gyvenančios šeimos, tačiau pabrėžė, kad ne mažesnė paskata keliauti būtent dabar buvo įvykiai karališkojoje šeimoje.

„Kažin, ar galėjau pasirinkti tinkamesnį laiką keliauti į Jungtinę Karalystę. Lėktuve praleidau 27 valandas, tačiau buvo verta – juk atsidūriau pačiame įvykių sūkuryje“, – džiaugsmu tryško kalbinta turistė.

Princo George`o „Lago“ modeliui pagaminti prireikė aštuonių detalių, o vaikiškam vežimėliui, kuriame jis paguldytas, sunaudotos 55. Sumontuoti visai „Lego“ kompozicijai prie Bakingamo rūmų vartų prireikė visos dienos.

Paminėti karališkojo kūdikio gimimo nepamiršo ir komiksų kūrėjai. Jie išleido specialų princo George`o gimimui skirtą komiksų žurnalą, kurį pavadino „Karališkoji šeima: Kate ir Williamas“. 32 puslapiuose pavaizduotas Kembridžo hercogo ir hercogienės gyvenimas nuo pažinties pradžios iki būsimo šalies monarcho Princo George`o gimimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių