Kaip Vytaras ir Martynas samurajais tapo

Kelionę Tekančios saulės šalyje tęsiantys draugai Vytaras Radzevičius ir Martynas Starkus kelioms valandoms tapo japonų samurajais.

"Japonija garsėja daiktais, kurie prasideda raide "s": sušiai, sumo, samurajai. Nusprendėme, kaip tikri lietuviai, imti į rankas po kardą, balnoti žirgą", – savo socialinio puslapio paskyroje "Starkaus&Radzevičiaus" kelionės šmaikštaudami rašė keliauninkai.

Pirmiausiai jie sužinojo, kad negali į rankas imti kardo, jei nėra teisingai apsirengę.

"Bet kur Japonijoje gauti aprangą, į kurią tilptų Vytaras? Moteriškė vargo vargo, mėgindama mūsų ąžuolą vienu ypu apglėbti, bet greitai pasidavė. Todėl Vytarą rengė pats kardo meistras", – šypsojosi M.Starkus, su draugu gavęs po kardą – kataną.

Tačiau apsirengti – dar ne viskas. Reikia išmokti, kur ir kaip tą kardą įsikišti, kad netyčia pats savęs neprasidurtum.

"Iš pradžių mums net kardus davė beašmenius, kad netyčia nenusipjautume ko nors svarbaus prie juosmens, – vėl šmaikštavo keliauninkai. – Ir ne taip čia viskas lengva! Atrodo, užsimoji ir kerti. Nieko panašaus! Čia netgi ašmenų skrodžiamo oro garsas turi būti teisingas. Ne kovų menas, o muzikos pamokėlė."

Lietuvių mokytojas – ketvirtos kartos kardo meistras, kurio prosenelis, kaip byloja legenda, buvo vienas paskutiniųjų tikrų samurajų parodė, kaip viskas vyksta.

"Du naujai iškepti samurajai – jūsų paslaugoms, – pozuodami prieš vaizdo kamerą juokavo keliauninkai. – Marčius jau ieško, kur čia tikrą kardą nugvelbus."



NAUJAUSI KOMENTARAI

S

S portretas
Kad tik charakirio nesugalvotu!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių