- Lina Bieliauskaitė
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Kol pavasaris vis dar vangiai skinasi kelią, saulės ir šilumos išsiilgę klaipėdiečiai į pietų kraštus gali rinktis bent jau gurmanišką kelionę.
Uostamiesčio viešbutis "Radisson SAS" tapo nedidele Italijos salele – iki kitos savaitės pabaigos restorano "Newport" lankytojai čia galės pasimėgauti įstabiais šios šalies virtuvės patiekalais bei gėrimais.
Kiekvieną mėnesį po naują staigmeną lankytojams pateikianti restorano komanda italų virtuvės savaites buvo surengusi ir praėjusiais metais. Šįsyk klaipėdiečiams siūlomas aštuonių naujų patiekalų meniu.
Restorano šefo Vytauto Zdanausko pastebėjimu, italų virtuvė priimtina daugelio lietuvių skoniui. Vieną "itališkame meniu" klaipėdiečiams pristatomą karštąjį patiekalą meistras juokais net palygino su lietuviškais didžkukuliais – jis ne tik populiarus dažnoje tradicinių itališkų valgių virtuvėje, bet ir labai sotus. Veršienos kepsneliai, pagardinti vytinto kumpio riekelėmis bei prieskoniais, patiekiami su minkštais paplotėliais, pagamintais iš manų kruopų, sūrio, kiaušinių, bei vyno padažu.
Italų virtuvės savaičių metu kasdien bus galima paskanauti įvairiausių valgių, pradedant užkandžiais ir baigiant desertais. Bene labiausiai iš jų lietuviams žinomi – tradiciniai naminiai makaronai ir tiramisu. Pastarąjį desertą, V.Zdanausko teigimu, bus nesudėtinga pasigaminti ir "Šokolado" skaitytojams.
Restorano šefas vylėsi, jog garsiosios italų virtuvės skanėstus įvertins ne vien klaipėdiečiai.
"Būtų šaunu, jei užsuktų koks nors italas – labai norėčiau išgirsti jo nuomonę", – šypsojosi virtuvės virtuozas.
Tiramisu desertas
6–8 porcijoms reikės:
* 6 kiaušinių
* 1 stiklinės cukraus
* 500 g maskarponės sūrio
* 3 puodukų stiprios tirpios kavos
* 0,5 puoduko alkoholinio gėrimo (viskio, brendžio, konjako ar spirituoto vyno)
* biskvitinių pirštelių (specialių sausainukų, dar vadinamų "Lady fingers", galima įsigyti ne vienoje maisto parduotuvėje)
* kakavos arba tarkuoto šokolado
Tryniai išplakami su cukrumi iki baltos purios masės ir sumaišomi su maskarponės sūriu, iki visa masė taps vientisa. Ji paliekama šaldytuve, kad atšaltų. Karšta kava sumaišoma su alkoholiniu gėrimu, šiuo skysčiu sudrėkinami biskvito piršteliai. Išplakti baltymai atsargiai sumaišomi su prieš tai paruošta atšalusia mase. Į indelio dugną dedami išmirkyti biskvito sausainukai, ant jų tepamas kremas ir taip pakaitomis sluoksniuojama – svarbu, kad viršutinis sluoksnis būtų iš kremo. Ant jo galima patarkuoti juodojo šokolado arba per sietelį pabarstyti kakavos pudros.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kalėdinė magija jau gaubia pasaulio miestus
Nepaisant visos komercijos, Kalėdų magija jau gaubia įvairiausius pasaulio miestus – nuo Kopenhagos ir Vienos iki tolimojo Honkongo ir net Tokijo. Nors iki tikrųjų Kalėdų dar visas mėnuo, jų gerbėjai jau švenčia. ...
-
Tarpiniai rezultatai: Bazelio rinkėjai pritarė 2025-ųjų „Eurovizijos“ finansavimui1
Šveicarijos Bazelio miesto rinkėjai sekmadienį pritarė, kad 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui surengti būtų skirta beveik 38 mln. eurų, rodo tarpiniai rezultatai, gauti netrukus po balsavimo pabaigos. ...
-
J. Statkevičiaus sėkmės paslaptys: į kolekcijos pristatymą Paryžiuje vežėsi švęstą vandenį10
Vienas garsiausių Lietuvos dizainerių Juozas Statkevičius dar ne taip seniai pribloškė savo gerbėjus surengęs naujosios kolekcijos pristatymą Paryžiuje, o vėliau jį pakartodamas ir Vilniuje. TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ ži...
-
U. Siparės namuose jau sužibo įspūdinga eglė: nuo šiol mane vadina Kalėdų ambasadore17
„Didelio netikėtumo čia nėra – pas mane visada Kalėdos atkeliauja anksti“, – juokėsi jau šventiškai namus pasipuošusi televizijos laidų vedėja, naujoji LNK projekto „Kaukės“ detektyvė Ugnė Sipa...
-
Kam važiuoti į Laplandiją, jei turime Palangą?!3
Nuo jaukių vakarienių, pramogų šeimai iki energingų renginių ir fejerverkų – šventiniu laikotarpiu Palanga stengiasi patenkinti kiekvieno poreikius. Šiųmetis švenčių laukimas mylimiausiame kurorte prie jūros bus pers...
-
E. Dragūnas prisiminė skandalą sukėlusią frazę: man neleido nei pasisakyti, nei pasiaiškinti
2022 metais prasidėjus karui Ukrainoje, grupės „SEL“ lyderis Egidijus Dragūnas socialiniuose tinkluose pareiškė, jog šis žmonių gyvybes pasiglemžiantis reiškinys – „natūralus planetos išvalymas“...
-
A. Švilpauskas ir A. Oleinik atliko DNR tyrimą: norėjo įsitikinti, ar ne broliai2
Lietuvos muzikos padangėje: naujas duetas, kokio muzikos mylėtojai jau seniai nematė ir negirdėjo! Du žinomi atlikėjai: Arnas Švilpauskas ir Anatolijus Oleinik suvienijo jėgas pasivadindami „NeBroliais“, dueto gimimui pasirinkdami tra...
-
Šveicarai balsuos dėl finansavimo 2025-ųjų „Eurovizijai“2
Bazelio rinkėjai sekmadienį spręs, ar galima išleisti dešimtis milijonų eurų viešųjų lėšų 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui organizuoti – oponentai šią galimybę vadina viešųjų i&s...
-
L. Suodaitis: maisto išmetimas man yra didelė nepagarba gamtai ir įdėtam darbui6
Žinomas verslininkas, LNK projekto „Kaukės“ penktojo sezono komisijos narys Laurynas Suodaitis neslepia – kulinarija yra jo aistra, tačiau maisto švaistymo problema jam kelia ne tik nerimą, bet ir daugybę klausimų. Kodėl pasauli...
-
Ragina naujai atrasti žiemišką Lietuvą
VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ ragina keisti požiūrį į lietuvišką žiemą ir šaltąjį metų laiką skirti atradimams ir pažinčiai su dar neišbandytomis pramogomis. Siekdama paskatinti lietuvius keliauti po šal...