Italijon – nepakilus nuo stalo

Kol pavasaris vis dar vangiai skinasi kelią, saulės ir šilumos išsiilgę klaipėdiečiai į pietų kraštus gali rinktis bent jau gurmanišką kelionę.

Uostamiesčio viešbutis "Radisson SAS" tapo nedidele Italijos salele – iki kitos savaitės pabaigos restorano "Newport" lankytojai čia galės pasimėgauti įstabiais šios šalies virtuvės patiekalais bei gėrimais.

Kiekvieną mėnesį po naują staigmeną lankytojams pateikianti restorano komanda italų virtuvės savaites buvo surengusi ir praėjusiais metais. Šįsyk klaipėdiečiams siūlomas aštuonių naujų patiekalų meniu.

Restorano šefo Vytauto Zdanausko pastebėjimu, italų virtuvė priimtina daugelio lietuvių skoniui. Vieną "itališkame meniu" klaipėdiečiams pristatomą karštąjį patiekalą meistras juokais net palygino su lietuviškais didžkukuliais – jis ne tik populiarus dažnoje tradicinių itališkų valgių virtuvėje, bet ir labai sotus. Veršienos kepsneliai, pagardinti vytinto kumpio riekelėmis bei prieskoniais, patiekiami su minkštais paplotėliais, pagamintais iš manų kruopų, sūrio, kiaušinių, bei vyno padažu.

Italų virtuvės savaičių metu kasdien bus galima paskanauti įvairiausių valgių, pradedant užkandžiais ir baigiant desertais. Bene labiausiai iš jų lietuviams žinomi – tradiciniai naminiai makaronai ir tiramisu. Pastarąjį desertą, V.Zdanausko teigimu, bus nesudėtinga pasigaminti ir "Šokolado" skaitytojams.

Restorano šefas vylėsi, jog garsiosios italų virtuvės skanėstus įvertins ne vien klaipėdiečiai.

"Būtų šaunu, jei užsuktų koks nors italas – labai norėčiau išgirsti jo nuomonę", – šypsojosi virtuvės virtuozas.


Tiramisu desertas

6–8 porcijoms reikės:

* 6 kiaušinių

* 1 stiklinės cukraus

* 500 g maskarponės sūrio

* 3 puodukų stiprios tirpios kavos

* 0,5 puoduko alkoholinio gėrimo (viskio, brendžio, konjako ar spirituoto vyno)

* biskvitinių pirštelių (specialių sausainukų, dar vadinamų "Lady fingers", galima įsigyti ne vienoje maisto parduotuvėje)

* kakavos arba tarkuoto šokolado

Tryniai išplakami su cukrumi iki baltos purios masės ir sumaišomi su maskarponės sūriu, iki visa masė taps vientisa. Ji paliekama šaldytuve, kad atšaltų. Karšta kava sumaišoma su alkoholiniu gėrimu, šiuo skysčiu sudrėkinami biskvito piršteliai. Išplakti baltymai atsargiai sumaišomi su prieš tai paruošta atšalusia mase. Į indelio dugną dedami išmirkyti biskvito sausainukai, ant jų tepamas kremas ir taip pakaitomis sluoksniuojama – svarbu, kad viršutinis sluoksnis būtų iš kremo. Ant jo galima patarkuoti juodojo šokolado arba per sietelį pabarstyti kakavos pudros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių