Saldumynų gurmanai gali džiūgauti – "Forum Palace" centre duris atvėrė nauja kavinė
Rankų darbo saldainiai, puodelis kavos ir gabalėlis pyrago, burnoje tirpstantis desertas – smaližiai neturėtų aplenkti naujos kavinės Neries pašonėje. Čia laukiami ne tik jie. Kavinės savininkas Edvinas Jablonskas lankytojams siūlo lengvus pusryčius ir pietus. Prie puodelio kavos čia galėsite bendrauti su bičiuliais arba išgirsti, kaip atsirado kiekvienas saldainis ir pyragaitis. E.Jablonskas pats sukiojasi virtuvėje, stebi gaminimą ir tikrina produktų kokybę.
Šeimos verslas
Vaikinas darbštus: nuo vaikystės dirbo virtuvėje ir užaugo restoranų aplinkoje. "Net Rugsėjo 1-ąją nuo stalų nurinkinėdavau indus", – šyptelėjo jaunas verslininkas. Jis turi iš ko pasimokyti: močiutė Danutė yra garsiojo "Danutės pyrago" kūrėja. Tėvas Algimantas įkūrė "AJ šokolado" įmones ir turėjo septynis restoranus. E.Jablonskas kantriai seka tėvų, močiutės ir brolio Irmanto pėdomis. Pastarasis sostinės centre atidarė restoraną "Irmanto sriubos".
Algimantas bei Edvinas Jablonskai – tikri šokolado meistrai. Jie rengia šokolado šou ir moko žmones gaminti saldainius. "Visi būna išsitepę, bet labai patenkinti", – E.Jablonskas šokoladinį saldainį galėtų pagaminti ir užsimerkęs.
Ar niekada nebijojo nutukti? "Iš tikrųjų nuo juodojo šokolado nestorėjama. Svoris auga nuo įdarų ir kremų. Įdomu ir tai, kad valgant šokoladą smegenyse gaminasi endorfinai – laimės hormonai. Todėl įsidėjęs į burną saldainį viską pamiršti. Alergiškiems žmonėms siūlyčiau valgyti juodąjį šokoladą, nes nuo jo alergija pasireiškia rečiau", – Edvinas gali valandų valandas pasakoti apie juodąjį saldėsį.
Ne tik saldumynai
Užsukę į "Edvino kavinukę" galėsite pasimėgauti desertais, saldainiais, atsigerti kavos iš įprasto ir didesnio puodelio, o šiltesniu oru atsigaivinti šalta kava. Tikrai neatsispirsite karamelinio ir tradicinio juodojo šokolado torto skoniui. Pyragų gerbėjai galės paskanauti šilto sūrio pyrago, patiekto su karštu šokoladu arba aviečių uogiene. Kūrybingas kavinės šeimininkas neketina sustoti: neseniai jis sukūrė pyragaitį su maskarponės sūriu. Netrukus Edvinas lankytojams siūlys ir sumuštinių: su vištienos krūtinėle ir tūkstančio salų padažu, su krevetėmis arba lašiša, su tunu.
Ekologiška kava ir arbata
Desertų žinovas džiūgauja: į kavinę užsuka vis daugiau žmonių. Verslininkai prie puodelio kavos čia aptarinėja įvairius projektus. Todėl kavinukės savininkas visada atsižvelgia į klientų norus, pageidavimus, siūlymus: "Atvirumas kritikai – kelias į tobulumą. Visada stengiuosi klientams siūlyti tai, kas geriausia. Kava, arbata pas mus tik ekologiška. Ateityje noriu bendradarbiauti su ekologiškų vaistažolių ūkiu. Visi desertai atkeliauja iš "AJ šokolado" parduotuvėlių. Pats atsakau už jų kokybę", – teigė vaikinas.
Valgiaraštis
Juoda kava – 4 litai.
Balta kava – 5 litai.
Šokoladiniai saldainiai – 1,5–3 litai.
Pyragaičiai – 4 litai.
Torto, pyrago gabalėlis – 7 litai.
Populiariausias šiltas sūrio pyragas – 7 litai.
Daugiau informacijos tel. 8 655 95 555.
Savaitgalis mieste
"Markus ir Ko"
Penktadienis. Džiazo vakaras su Povilu Jaraminu (pianinas).
Šeštadienis. Džiazo vakaras su Olegu Molokodojevu (pianinas).
Pradžia 19.30 val.
Įėjimas nemokamas.
Adresas. M.Antokolskio g. 11.
"Cozy"
Penktadienis. Šokių vakaras "Sofa Love Night". Programoje: DJ M.Key ir Habby.
Šeštadienis. Vakarėlis "Pepsi Cola". Prie pulto – DJ Sania.
Pradžia 21 val.
Įėjimas nemokamas.
Adresas. Dominikonų g. 10.
"Lokys"
Sekmadienis. Liaudiškos muzikos vakaras su Žydrūnu Tumaičiu (birbynė), Povilu Velikiu (akordeonas) ir Laurynu Vaitkumi.
Vakaro pradžia 19 val.
Įėjimas nemokamas.
Adresas. Stiklių g. 8/10.
Kur surengti pobūvį?
"Cozy"
Vieta. Dominikonų g. 10, sostinės senamiestis.
Paslaugos. "Cozy" – puiki vieta organizuoti privatiems vakarėliams, švęsti gimtadieniams, bernvakariams / mergvakariams ar kitoms progoms. Pirmame aukšte per banketą gali susėsti iki 50 žmonių, rūsyje – iki 300. Teikiamos ir kitos paslaugos: užsakomi muzikantai, diskotekų, renginių vedėjai.
Interjeras. Vyraujantys šviesūs tonai neįpareigoja, nevaržo – kavinėje lengva ir laisva atmosfera. Čia galima patogiai įsitaisyti ant pailgintų sofų ir mėgautis žvakių šviesa.
Maistas. Siūlomi europiečių virtuvės patiekalai. Visos šventės detalės derinamos individualiai.
Kaina. Vienam asmeniui – nuo 50 litų. Rengiant gimtadienius dovanojamas tortas bei šampanas.
Informacija. www.cozy.lt, tel. 8 (5 2) 611 137.
"Marino"
Vieta. A.Goštauto 12A, "Vilniaus Vartų" kompleksas.
Paslaugos. Restoranas "Marino" vienintelis Vilniuje siūlo Viduržemio jūros virtuvę. Per pobūvį restorane gali susėsti iki 100 žmonių. Rengiant furšetus telpa iki 400 žmonių. Čia galite švęsti įvairiomis progomis: nuo gimtadienio iki vestuvių. Galima užsisakyti kitų pramogų.
Interjeras. Pro langus atsiveria panoraminis vaizdas. Aplinka labai prabangi: sutvarkyta erdvė leidžia mėgautis kiekviena šventės akimirka.
Maistas. Galite paragauti geltonpelekio "sašimi" tuno iš Maldyvų, didžiųjų tigrinių krevečių, "kamčiatkos" krabo, austrių ir daug kitų egzotiškų gėrybių.
Kainos. Vakarienė asmeniui – 100 litų.
Informacija. www.marino-restaurant.lt, tel. 8 672 11 011, 8 683 42 266.
Naujausi komentarai