Drąsi muzikos ir kulinarijos sintezė

"Operos paštetas" – tai teatralizuotas koncertas visai šeimai, kuriame klasikinė muzika taps kulinarijos meno dalimi. Atlikėjai kviečia ne tik išgirsti operos klasikos šedevrų, bet ir paragauti tikro pašteto, kuris bus gaminamas vykstant spektakliui.

"Operos pašteto" atlikėjai: Vytautas Lukočius – meno vadovas, dirigentas, pianistas, Agnė Sabulytė – sopranas, Diana Tiškovaitė – sopranas, Jonas Sakalauskas – baritonas. Programoje: Frederico Handelio, Wolfgango Amadeus Mozarto, Georges Bizet, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Georges Gershwino, Aramo Chačaturiano, Maurice Ravelio kūriniai.

Koncerte-spektaklyje galima ne tik išgirsti, pamatyti, bet ir užuosti. Atlikėjai ir dainuoja, pjausto maisto produktus, kepa paštetą ir galiausiai vaišina žiūrovus.

"Pagrindinė mintis yra muzikos ir maisto ruošimo samplaika, koncerto metu gimstantis paštetas, pašteto skonis. Žiūrovai gali stebėti, kaip gaminamas paštetas, atskleidžiama jo recepto paslaptis", – pagrindinę spektaklio idėją pristato projekto meno vadovas, dirigentas, pianistas Vytautas Lukočius.

Idėja susieti muzikos ir kulinarijos menus kilo atlikėjai A.Sabulytei, ji vykstant koncertui ir kepa paštetą, kiti atlikėjai nešioja jam gaminti reikalingas sudėtines dalis. Anot V.Lukočiaus, spektaklis ypatingas ir netikėtas tuo, kad grojant gimsta maistas – paštetas, kurį spektaklio pabaigoje paragaujame ir mes, ir žiūrovai.

Kiekvieną kartą šis koncertas būna skirtingas, neišeina visą laiką pakartoti vis taip pat. "Spektaklis unikalus tuo, kad man pačiam yra įdomu dalyvauti tokiame veiksme. Šis renginys panašus į performansą, kai gimsta ne tik muzikos garsai, siužetinė linija, bet ir maistas, kas yra unikalu. Tai įdomi tarpusavyje nieko neturinčių šių meno reiškinių samplaika. Ir, žinoma, žavūs atlikėjai", – sako V.Lukočius. Anot jo, koncertas skirtas visai šeimai, jis turėtų nepabosti ir mažiesiems žiūrovams.

"Kauno žiūrovams linkiu smagios popietės. Galite ateiti šiek tiek išalkę, nes po to turėsite galimybę paragauti pašteto. Galite ateiti šiek tiek nuliūdę, pavargę, nes mes pažadame pralinksminti. Galite ateiti ir linksmi, nes išeisite dar linksmesni", – palinkėjimų negailėjo V.Lukočius.


KAS: TEATRALIZUOTAS KONCERTAS "OPEROS PAŠTETAS".

KUR: TEATRO KLUBE (VILNIAUS G. 22, ARCHITEKTŲ NAMAI, II A.).

KADA: VASARIO 17 D. 16 VAL.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių