- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Ką daryti, kai vyras pakviečia vakarienės pasaulinio garso kino aktorius, o vienintelis patiekalas, kurį moki gaminti yra orkaitėje kepta višta? Ypač, jei svečiai... nevalgo mėsos!
„Mano vyras Dexteris (Fletcheris) mane vis įvelia į visokias tokias istorijas, kur man tenka stresiuko apturėti. Supranti, man visą laiką buvo blogai su maisto gaminimu. Nu, žinok, vieni žmonės turi talentą, o kiti neturi. Aš moku kepti tik vieną vištą, aš tą vištą kepu visiems jau maždaug 20 metų“, – šio vakaro LRT laidoje „Beatos virtuvė“ atviraus žinoma režisierė, „Vilnius City Opera“ trupės įkūrėja Dalia Ibelhauptaitė.
„Tai va, ateina Dexteris ir sako: „o, žinai, aš pakviečiau Hughą Jackmaną, Christopheris Walkenas atvažiuoja, na, ir Alanui Rickmanui dar paskambinau. Jie ateina šeštadienį vakarienės pas mus. – Kur pas mus??? – Pas mus namo, nes restorane į juos per daug spokso, jie nori ramiai pabendrauti.“
D. Ibelhauptaitė prisipažino Beatai aną kartą tikėjusis išsigelbėti nuo kulinarinės katastrofos, pasikviesdama į pagalbą savo bičiulį, vieną žinomiausių pasaulio kulinarų, Jamie‘į Oliverį. Tačiau ir čia režisierės laukė staigmena: „Aš, žinok, panikoj, galvoju, kaip čia reikia taip parašyti žinutę Jamie‘iui, kad jis sutiktų ateiti ir pavirti. Bet tu gi negali žmogui paskambint – klausyk, ar tu negali ateiti pavirti? Na, reikia kažkaip taip susukti. Žodžiu, aš, matyt, kažkaip neteisingai susuku, kad vietoj to, kad gamintų, Jamie‘s sako: „o, aš irgi ateisiu!“ Ir aš jau suprantu, kad jis ateina kaip svečias ir aš jau,žinok, nebegaliu sakyti, kad gal tu dar pakeliui galėtum pagaminti. Ir tada aš suprantu, kad katastrofa artėja, man teks kažką gaminti keturioms kino pasaulio mega žvaigždėms ir dar jų antrosioms pusėms.“
Kitą kartą režisierei teko priimti vakarienei Dexterio draugus, besifilmuojančius jo naujojoje kino juostoje „Bohemian Rhapsody“, tik šįkart firminė D. Ibelhauptaitės višta nebepadėjo, nes šie svečiai tiesiog nevalgė mėsos. Pasitelkusi internetą režisierė bandė pagaminti žuvį, tačiau užbėrė per daug itin aštrių prieskonių iš Goa ir patiekalas tapo nevalgomas...
Kaip baigėsi šios kulinarinės katastrofos, koks yra režisierės D. Ibelhauptaitės firminės vištos receptas ir kuo ypatinga Austrijos klinika, kurioje mokoma valgyti teisingai, išgirsite jau šį vakarą 19.30 val. LRT laidoje „Beatos virtuvė“. Be to, kulinarė B. Nicholson parodys, kaip išsikepti labai gardų cukinijų apkepą, papasakos viską, ką reikia žinoti apie skirtingas miltų rūšis, o rubrikoje „Mano firminis tortas“ iš Gražvilės Grygalytės išmoksite kepti turbūt gardžiausią pasaulyje „Snickers“ tortą.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kalėdinė magija jau gaubia pasaulio miestus
Nepaisant visos komercijos, Kalėdų magija jau gaubia įvairiausius pasaulio miestus – nuo Kopenhagos ir Vienos iki tolimojo Honkongo ir net Tokijo. Nors iki tikrųjų Kalėdų dar visas mėnuo, jų gerbėjai jau švenčia. ...
-
Tarpiniai rezultatai: Bazelio rinkėjai pritarė 2025-ųjų „Eurovizijos“ finansavimui1
Šveicarijos Bazelio miesto rinkėjai sekmadienį pritarė, kad 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui surengti būtų skirta beveik 38 mln. eurų, rodo tarpiniai rezultatai, gauti netrukus po balsavimo pabaigos. ...
-
J. Statkevičiaus sėkmės paslaptys: į kolekcijos pristatymą Paryžiuje vežėsi švęstą vandenį10
Vienas garsiausių Lietuvos dizainerių Juozas Statkevičius dar ne taip seniai pribloškė savo gerbėjus surengęs naujosios kolekcijos pristatymą Paryžiuje, o vėliau jį pakartodamas ir Vilniuje. TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“ ži...
-
U. Siparės namuose jau sužibo įspūdinga eglė: nuo šiol mane vadina Kalėdų ambasadore17
„Didelio netikėtumo čia nėra – pas mane visada Kalėdos atkeliauja anksti“, – juokėsi jau šventiškai namus pasipuošusi televizijos laidų vedėja, naujoji LNK projekto „Kaukės“ detektyvė Ugnė Sipa...
-
Kam važiuoti į Laplandiją, jei turime Palangą?!3
Nuo jaukių vakarienių, pramogų šeimai iki energingų renginių ir fejerverkų – šventiniu laikotarpiu Palanga stengiasi patenkinti kiekvieno poreikius. Šiųmetis švenčių laukimas mylimiausiame kurorte prie jūros bus pers...
-
E. Dragūnas prisiminė skandalą sukėlusią frazę: man neleido nei pasisakyti, nei pasiaiškinti
2022 metais prasidėjus karui Ukrainoje, grupės „SEL“ lyderis Egidijus Dragūnas socialiniuose tinkluose pareiškė, jog šis žmonių gyvybes pasiglemžiantis reiškinys – „natūralus planetos išvalymas“...
-
A. Švilpauskas ir A. Oleinik atliko DNR tyrimą: norėjo įsitikinti, ar ne broliai2
Lietuvos muzikos padangėje: naujas duetas, kokio muzikos mylėtojai jau seniai nematė ir negirdėjo! Du žinomi atlikėjai: Arnas Švilpauskas ir Anatolijus Oleinik suvienijo jėgas pasivadindami „NeBroliais“, dueto gimimui pasirinkdami tra...
-
Šveicarai balsuos dėl finansavimo 2025-ųjų „Eurovizijai“2
Bazelio rinkėjai sekmadienį spręs, ar galima išleisti dešimtis milijonų eurų viešųjų lėšų 2025-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui organizuoti – oponentai šią galimybę vadina viešųjų i&s...
-
L. Suodaitis: maisto išmetimas man yra didelė nepagarba gamtai ir įdėtam darbui6
Žinomas verslininkas, LNK projekto „Kaukės“ penktojo sezono komisijos narys Laurynas Suodaitis neslepia – kulinarija yra jo aistra, tačiau maisto švaistymo problema jam kelia ne tik nerimą, bet ir daugybę klausimų. Kodėl pasauli...
-
Ragina naujai atrasti žiemišką Lietuvą
VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ ragina keisti požiūrį į lietuvišką žiemą ir šaltąjį metų laiką skirti atradimams ir pažinčiai su dar neišbandytomis pramogomis. Siekdama paskatinti lietuvius keliauti po šal...