Apie E. Dragūno įpliekstą skandalą: tai buvo smūgis žemiau juostos

  • Teksto dydis:

Atlikėjas Egidijus Dragūnas priėjo karjeros liepto galą po skandalingo pareiškimo apie karą Ukrainoje. Atlikėjas pareiškė, kad tai yra „natūralus pasaulio apsivalymas“ ir, kad „kol jie ten šaudosi, aš geriu alų“. Grupės SEL nariai bendru sutarimu palieka grupę ir ragina kolegas muzikantus daugiau niekados gyvenime su E. Dragūnu nebelipti ant scenos ir nekoncertuoti.

Tarp grupę SEL palikusiųjų – ir klavišiniais grojantis Kasparas Meginis. Jis jau vakar feisbuke pranešė, kad jis ir kolegos bendradarbiauti su E. Dragūnu nebenori.

„Po vakarykščių vadovo pasisakymų ir filmuotų vaizdo įrašų, mes – muzikantai: Kasparas Meginis, Julius Valancauskas, Jonas Butvydas, Viktoras Woop, Mindaugas Balčiūnas, Romas Rainys, Silvija Pankūnaitė-Micutė oficialiai pareiškiame, jog daugiau nebūsime grupės SEL dalimi. Pabrėžiame, kad visi iki vieno stipriai nepritariame Egidijaus komentarams (bei visiškai esam prieš kolegų atlikėjų žeminimą). Tiek būtų šiuo klausimu. #СлаваУкраїні“, –  pirmadienį feisbuke rašė K. Meginis.

Hito „Kunigunda“ bendraautorius LNK laidoje „Labas vakaras, Lietuva“ pasidalijo savo mintimis apie kilusį skandalą.

„Aš pats grupėje groju nuo 2015 metų. Per šiuos metus buvo ne viena kontroversiška situacija, bet tarsi įvertindavome situaciją, tarsi kažką praleisdavome pro ausis. Žiūrėdavome gal labiau iš tos pusės, kad grojame, dirbame ir per daug visų veiksmų neteisdavome, bet, atsižvelgiant į šių dienų aktualijas, na, tai buvo smūgis žemiau juostos. Visiškai nebesinorėjo, kad mūsų visą muzikantų grupę sietų su ta išsakyta nuomone“, – sakė K. Meginis.

E. Dragūnas po kilusio skandalo, regis, ėmė keisti savo nuomonę, tačiau K. Meginis teigė, jog tai mažai ką pakeis. „Aš suprantu viską, ką jis dabar sako. Iš principo manau, kad jo žodžiai, ką jis dabar sako, matyt, visi tokioje situacijoje keistų nuomonę. Nežinau, kokia jo nuomonė tada. Bet tas pirminis impulsas, ką jis pasakė – tai yra esmė“, – sakė pašnekovas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

K. Meginis šiuo metu lankosi Ispanijoje ir neslėpė, kad karas Ukrainoje nepalieka abejingų. „Vietinių ispanų nekalbinome šiuo klausimu, o ten, kur esame mes, tikrai yra vietinių lietuvių, tai labai keista emocija atostogauti. Praktiškai su visais nuolat diskutuojame apie Ukrainą, visus įvykius. Norėčiau tikėti, kad kažkiek pajusime atostogas, bet kol kas ta nuotaika tikrai labai slogi. Bet žiūrėsime, kaip bus“, – teigė muzikantas.

Kaip jau skelbta, Vilniaus apylinkės prokuratūra antradienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl atlikėjo E. Dragūno pasisakymų apie karą Ukrainoje.

Anot prokurorų, tyrimas pradėtas dėl viešo kurstymo smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų.

Už tai gresia bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

E. Dragūnas viešai piktinosi ir jo pasisakymą pasmerkusiais pramogų pasaulio atstovais bei išvadino juos „idiotais“, taip pat keiksmažodžiais kreipėsi ir į atlikėją Justiną Jarutį.


Šiame straipsnyje: Egidijus DragūnasEgidijus Dragūnas Selkaras UkrainojeLNK turinys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių