Airių dainininkė S. O'Connor atsivertė į islamą

  • Teksto dydis:

Ekscentriškoji airių dainininkė Sinead O'Connor (Šineid O'Konor) pranešė atsivertusi į islamą ir vėl pakeitusi savo vardą.

Praėjusiais metais Magda Davitt (Magda Davit) tapusi 51 metų atlikėja nuo šiol vadinsis Shugada Davitt (Šugada Davit).

Ji taip pat pasikeitė savo profilio nuotrauką socialiniame tinkle „Twitter“. Joje galima išvysti nespalvotą kompanijos „Nike“ ženklą su perdirbtu populiariuoju šūkiu: „Nešiok džihabą. Tiesiog tai daryk.“ (angl. „Wear a hijab. Just do it.“).

„Tokiu būdu pranešu, kad didžiuojuosi tapusi musulmone. Tai natūrali mano protingos teologinės kelionės išvada“, – parašė ji.

„Visos Šventojo Rašto studijos veda į islamą. Todėl visi kiti šventieji raštai nebereikalingi. Man bus suteiktas naujas vardas. Būsiu Shuhada“, – pridūrė atlikėja.

Savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ ji nurodo gyvenanti mįslingoje vietovėje „Direland“, kurio pavadinimas anglų kalba reiškia "Rūpesčių kraštas".

S. O'Connor pasaulinę šlovę pelnė jos 1990 metais įspūdingai sudainuota baladė „Nothing Compares 2 U“, kurią jai parašė dainininkas Prince'as (Prinsas). Ne mažiau įspūdingas buvo dainos vaizdo klipas: jame plikai nusiskutusi dainininkė jautriai atlieka šį kūrinį su ašaromis akyse.

Tačiau S. O'Connor karjera pradėjo byrėti netrukus to, kai kategoriškais pasisakymais garsėjanti atlikėja 1992 metais sukėlė tarptautinį skandalą, per vieną JAV televizijos laidą suplėšiusi popiežiaus Jono Pauliaus II atvaizdą.

S. O'Connor paaiškino taip protestavusi prieš lytinį išnaudojimą Katalikų Bažnyčioje, tačiau tuomet žiniasklaida pasmerkė šį jos žingsnį ir galiausiai ji buvo priversta atsiprašyti.

Vis dėlto atlikėja nenutraukė savo kovos su Katalikų Bažnyčia. 1999 metais ji buvo įšventinta į vienos atsiskyrusios Bažnyčios kuniges Prancūzijos Lurdo mieste.

Katalikų Bažnyčia nepripažįsta moterų kunigystės.

2014 metais interviu žurnalui „Billboard“ S. O'Connor sakė, kad tebėra įšventinta, tačiau pasitraukė iš kunigystės, nes „nėra suinteresuota prisidaryti daugiau problemų nei turi dabar“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Aiškiai netvarkoj su galva. Užtat taip anksti ir atidavė galus

na nieko cia nepadarysi

na nieko cia    nepadarysi portretas
kada ieskai sau Dievo pagal savus poreikius........jy gali susirast pas islamistus ,budistus arba pas Tambu Lambu genties samanus, cia priklauso nuo skonio ir to meto mados ... Pabaiga visados buna vienoda ..pries pakratant kojas visi issizada islamo ,Vudu, ir kitu religiju buciuoja kryziu ispazysta savo nuodemes ir laimingi nusibaigia...

Berkana

Berkana portretas
Įdomus tas kelias.svarbu nepamesti savo trikampio.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių