Prabangus būstas pakaunėje – dovana architektams

Stiklas, betonas, skarda, mediena, metalas. Iš šių medžiagų sutverta melodija romantiškai suskamba pamiškėje ant upės kranto Kauno rajone. Šis prabangus būstas – kūrybinė dovana architektams.

„Labai puikūs užsakovai, tokių retai pasitaiko. Jie norėjo viską daryti naujoviškai. Pavyzdžiui, betonas interjere jiems nebaisus. Sakyčiau, kad jie netgi lenkė mus. Mes siūlome atsargiau, nes esame pripratę, kad daugelis linkę taupyti, daryti paprasčiau ir pigiau“, – prisipažino architektas Aidas Kalinauskas, drauge su kolega Vaidu Tamošiūnu kūręs prabangaus gyvenamojo namo projektą.

400 kv. m bendro ploto namo sienos sumūrytos iš blokelių, vietomis stiklo vitrinas laiko karkasas. Statinio fasado apdailoje vyrauja rūdijanti skarda. Tai natūrali, priežiūros nereikalaujanti medžiaga, teikianti patrauklią rudą spalvą. Pušų kamienų apsupto namo apdaila suskaidyta vertikaliais išlankstymais, kad darniai įsilietų į gamtą.

Gyvenamasis pastatas su stogine automobiliams ir sandėliuku buvo pradėti statyti ir visiškai baigti įrengti vos per pusantrų metų.

Šioje vietoje sklypą įsigijęs ankstesnis užsakovas, pasak architektų, buvo sumanęs statyti tipinį namą, jau buvo gautas statybos leidimas ir išlieti pamatai. Vis dėlto po kurio laiko sklypą šis užsakovas pardavė, naujasis šeimininkas, pasilikęs tuos pačius architektus, panoro išskirtinės architektūros namo.

Minties panaudoti esamus pamatus atsisakyta. Tad, juos išardžius, suręstas erdvus būstas daugiavaikei šeimai. Statinio forma nenusakoma, žvelgiant iš skirtingų pusių, ji suskamba vis kitaip. Vienoje pusėje rūdijanti skarda dera su betonu, kitoje – žaidžia su gamtos atspindžiais stikluose.

Gyvenamasis namas tenkina ne tik būtiniausius šeimos poreikius, bet ir užtikrina visapusišką poilsį. Po žeme yra vyno rūsys, duonkepė krosnis, pirmame aukšte – pirtis, baseinas, svetainė, sujungta su virtuvės zona. Antrame aukšte įrengti keturi miegamieji: tėvams ir trims jų atžaloms. Automobiliams įrengta stoginė su sandėliuku. Sodybos pašonėje – sporto aikštynas.

Namas prabangus, bet ne brangiais firminiais blizgučiais ar paauksuotomis rankenėlėmis, o solidžiu stilingumu, skandinaviška išraiškos maniera. Daugybė dalykų yra kurta specialiai šiam namui – net tualetinio popieriaus laikikliai. Daugelis individualiai gamintų baldų – iš ąžuolo medienos masyvo.

Ąžuolo mediena naudota ir sienų apdailoje. Iš tos pačios medžiagos pagamintos kambarių durys, jos be staktų rėmų. Taigi, įėjimai į kambarius tarsi užmaskuoti, juos išduoda tik rankenėlės.

Interjere yra ir daugiau optinių gudrybių, dizaino įmantrybių, kurios maloniai nustebina svečius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

wow

wow portretas
nu nerealus ištikro..

Juozas

Juozas portretas
MINIMALIZMAS VEZA! :)

siaip

siaip portretas
grazu, cia net Natkeviciu perspjove:)
VISI KOMENTARAI 59

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių