Kondensacinio katilo įrengimo jūsų namuose privalumai

  • Teksto dydis:

Jei gyvenate name su sena šildymo sistema, gali būti, kad jūsų sąskaitos už šildymą yra didesnės nei galėtų būti. Tokiu atveju kondensacinio katilo įrengimas gali būti geriausias sprendimas. Kondensacinis katilas – tai centrinio šildymo sistemos tipas, turintis daug privalumų, palyginti su kitais modeliais. Įrengtas bute ar name, kondensacinis katilas gali padėti sumažinti energijos sąnaudas ir kartu padidinti efektyvumą. Skaitykite toliau ir sužinokite daugiau apie tai, kas yra kondensacinis katilas, jo privalumus ir ar jis tinka jūsų namams.

Kas yra kondensacinis katilas?

Kondensacinis katilas – tai dujinio katilo, kuris gali būti naudojamas centriniam šildymui, tipas. Jis skirtas naudoti vietovėse, kuriose vidutinė temperatūra yra žemesnė nei 0 laipsnių. Katilai būna įvairių formų ir dydžių. Daugelis katilų yra atviro tipo, kiti – uždaro tipo arba kondensaciniai. Atviro tipo katilams naudojamas išorinis dūmtraukis, o uždaro tipo katilams – vidinis dūmtraukis. Kondensaciniuose katiluose naudojama uždaro ventiliavimo sistema. Uždaro ventiliavimo sistemos naudojimas reiškia, kad jūsų namuose nebus nemalonių kvapų iš dūmtraukio. Kondensaciniai katilai taip pat yra labai efektyvūs, t. y. jie naudoja mažiau kuro nei kitų tipų katilai. Dėl to jie yra geras pasirinkimas namuose, kuriuose trūksta vietos, nes užima mažiau vietos nei kiti modeliai.

Kodėl verta įrengti kondensacinį katilą?

Kondensacinis katilas yra ne tik efektyvesnis už kitų tipų katilus, bet ir turi įmontuotą drėkintuvą. Drėkintuvai padeda reguliuoti namų oro drėgnumą, o tai gali padėti sumažinti patalpų alergijos riziką. Katilai su drėkintuvu naudingi ir žiemą. Kai oras šaltas, patalpų drėgmė paprastai sumažėja. Dėl to gali kilti tokių problemų kaip prasta patalpų oro kokybė ir padidėti energijos sąnaudos. Drėkintuvas gali padėti sumažinti šias problemas.

Kondensacinių katilų privalumai

Ilgesnis tarnavimo laikas – kondensaciniai katilai vidutiniškai tarnauja 25 metus.

Mažesnė patalpų oro taršos rizika – katilas su įmontuotu drėkintuvu rečiau sukelia patalpų oro taršą nei kiti modeliai, kuriuose nėra drėkintuvo.

Mažesnės sąskaitos už energiją – efektyvesnis kondensacinio katilo veikimas reiškia, kad galite tikėtis mažesnių sąskaitų už energiją.

Lengvesnis montavimas. Palyginti su kitų tipų katilais, kondensacinį katilą sumontuoti paprasčiau.

Mažiau priežiūros. Kondensacinius katilus lengviau prižiūrėti nei kai kurių kitų tipų katilus.

Mažesnis triukšmo lygis. Kondensaciniai katilai skleidžia mažiau triukšmo nei kitų modelių katilai.

Kondensacinių katilų trūkumai

Jie yra brangesni nei kitų tipų katilai. Tai ypač pasakytina apie pažangesnius kondensacinius katilus.

Montavimo procesas yra sudėtingesnis ir gali užtrukti ilgiau nei mažiau pažangių modelių.

Ar turėtumėte įsirengti kondensacinį katilą?

Lyginant skirtingus katilų tipus, akivaizdu, kad kondensaciniai katilai yra geresni už nekondensacinius modelius beveik visais atžvilgiais. Tačiau jei jūsų biudžetas ribotas arba gyvenate mažo ploto name, gali tekti rinktis ne kondensacinį katilą. Lygindami skirtingus katilų tipus, taip pat būtinai atsižvelkite į savo namo energinio naudingumo klasę. Kuo aukštesnė jūsų namo energinio naudingumo klasė, tuo didesnė tikimybė, kad jums tiks kondensacinis katilas. Jei turite seną sistemą ir jūsų namas nėra energetiškai efektyvus, kondensacinis katilas gali būti geriausias sprendimas.

Ar verta įsirengti kondensacinį katilą?

Kaip matote, kondensaciniai katilai turi daug privalumų. Jei turite seną šildymo sistemą, o jūsų namai nėra energetiškai efektyvūs, kondensacinio katilo įrengimas gali būti kaip tik tai, ko jums reikia, kad sumažintumėte sąskaitas už energiją. Užeikite į e-aquajazz.lt ir tinkitės katilą jau dabar. Kondensacinis katilas ne tik padidins efektyvumą, bet ir padės sumažinti patalpų oro taršą. Be to, jūsų namai taps patogesni ir juos bus lengviau prižiūrėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių