YouTube simfoninio orkestro koncerte - lietuviškos birbynės garsai

Pirmą kartą žymiausioje pasaulio koncertų salėje skambės lietuviškos birbynės garsai. Balandžio 15 d. Niujorko Carnegie Hall įvyks pirmasis YouTube simfoninio orkestro koncertas.

Tai – bendras interneto giganto Google ir Londono simfoninio orkestro kūrybinis projektas, vienijantis klasikinės muzikos atlikėjus iš viso pasaulio. Konkurso komisiją sudarė meno vadovai bei atlikėjai iš Niujorko, Berlyno, Hongkongo filharmonijų orkestrų bei Londono, San Francisko, Sidnėjaus simfoninių orkestrų.
 
Tarp 90 finalininkų, atrinktų iš daugiau nei 3000 pretendentų, ir lietuvis Darius Klišys (birbynė). Jo atliekamas konkursinis kūrinys (Mocarto Adagio iš koncerto klarnetui A dur K. 622) bei instrumento tembrinės galimybės susilaukė dėmesio net iš Financial Times, New York Post žurnalistų.
 
Specialiai šiam projektui vienas garsiausių nūdienos kompozitorių iš Kinijos Tan Dun sukūrė simfoniją „Eroica“ (2008). Taip pat koncerto programoje – įvairūs klasikinės ir šiuolaikinės muzikos kūriniai: nuo J. S. Bacho iki J. Cage‘o. YouTube simfoniniam orkestrui diriguos septynių Grammy laimėtojas Michaelas Tilsonas Thomasas (San Francisco simfoninio orkestro vadovas, New World Symphony įkūrėjas ir meno vadovas).
 
Carnegie Hall meno vadovas Clive‘as Gillinsonas sako: „Mes net neabejojame šio YouTube simfoninio orkestro sėkme, tai bus vienas iš nepakartojamų momentų klasikinės muzikos istorijoje“.


Šiame straipsnyje: birbynėklišysYoutube

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių