Septintas „Roko naktų 2009“ griausmas Zarasuose

Rugpjūčio 7-8 d. Zaraso ežero saloje, Zarasuose, vyks tradicinis, jau septintasis, tarptautinis roko festivalis „Roko naktys 2009“. Jis kasmet sutraukia 4-5 tūkst. roko, metalo ir pankroko muzikos gerbėjų iš Lietuvos bei kitų šalių.

Šiemet sceną drebins daugiau nei 20 žinomų Skandinavijos ir Baltijos šalių grupių 11 ir perspektyvių jaunimo roko kolektyvų iš Lietuvos ir Latvijos. Jaunuoliai varžysis dėl teisės 2010 metais groti vienoje iš dviejų pagrindinių roko festivalio scenų. O nugalėtoją išrinks festivalio publika.     

„Festivaliu „Roko naktys 2009“ siekiame ne tik pristatyti šiuolaikinės roko scenos lyderius iš Skandinavijos ir Baltijos šalių, tačiau ir ugdyti roko kultūrą Lietuvoje. Todėl nusprendėme suteikti galimybę perspektyvioms grupėms varžytis dėl galimybės kilti aukštyn. Konkursas vyks gatvės muzikinių kovų principu - laimėtoja taps grupė, sutrauksianti daugiausiai žiūrovų prie scenos ir sukelsianti audringiausias ovacijas. Šių varžytuvių nugalėtojams bus rezervuota vieta vienoje iš festivalio „Roko naktys 2010“ pagrindinių scenų“, - sakė „Roko naktų 2009“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Favoritais laikomi latviai „Laime Pilnīga“, užsienyje save pristatantys kaip „The Happs“, vilniečių penketas „Moondust“, aktyviai koncertuojantis sostinės klubuose bei vietos muzikos festivaliuose, bei Zarasų jaunimo grupė „Typoshytaka“, „Roko naktyse“ dalyvaujanti jau antrus metus iš eilės.                

Juos pralenkti bandys Kauno rokeriai „Coffee Talk“, stipriu vokalu pasižymintys „Memorial Faces“, folkroką grojanti septyniukė iš Utenos „UGRG“, „Jack Daniels“ ir seno gero rokenrolo gerbėjai „Daddy's Dolls“, antifolkloro judėjimo įkūrėjai grupė „Dinamikai“, poproko kvintetas „Alive Way“, JAV heavy metalo legendą DIO bandysiantis pagerbti projektas „Tribute to DIO“, tarptautinis „elektrinio“ roko ansamblis „Failte“. 

O pagrindinės „Roko naktų“ festivalio žvaigždės šįmet bus iš Šiaurės šalių: folk metalą grojantys Suomijos troliai „Korpiklaani“, Švedijos industrial žvaigždės „Deathstars“ bei Helsinkio pankai „Disco Ensemble“. Tradiciškai Zarasuose pasirodys įvairių stilių roko grupės iš Lietuvos bei Latvijos: „The Hobos“, „Invasion“, „Backflow“, „Screampiece“ (visos - LV), „Rojaus tūzai“, BIX, SBS, „Sportas“, „Requiem“, „Siela“, „Rebelheart“, „Soul Stealer“, „Wozu“, IR, „Šv. Sodas“ ir kiti. Naujo, lengvesnio ir šviesesnio skambesio festivaliui suteiks „Suicide DJs“ bei „Atika“.

VIETA: Zaraso sala, Zarasai.

LAIKAS: rugpjūčio 7-8 d. 20 val.

KAINA: 80 Lt.


Šiame straipsnyje: Roko naktys 2009Zarasai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių