Radži ketina įsivaikinti beglobį vaiką

Dainininkas Radži gerbėjus pribloškė pareiškęs, kad ateityje jis žada įsivaikinti vaikų globos namuose augantį vaiką.

Radži tai atrodo viena realiausių galimybių padėti tiems, kurie į šį pasaulį ateina nelaukti ir nereikalingi net savoms motinoms. Gimęs kalėjime, augęs vaikų globos  namuose, Radži savos motinos dėl to neteisia : „Toks buvo jos pasirinkimas“... Tačiau dainininkas įsitikinęs, kad alkoholikės iš viso neturėtų gimdyti.

Kaip joms tai uždrausti? LNK laidoje "Valanda su Rūta" įsiplieskusioje diskusijoje ne kartą nuskambėjo žodžiai „sterilizacija“, „priverstinė sterilizacija“. Dar 2002-aisias grupė Seimo narių užregistravo įstatymo projektą, kuriame buvo numatyta sterilizacijos procedūra tam tikrais atvejais - kai asociali moteris gimdo daugiau nei 3 vaikus, kai gimdo psichiškai neįgali moteris ir kitomis aplinkybėmis. Tačiau projektą Seimas atmetė, o statistika tokia, kad vaikų globos namuose tik daugėja.  

Kategoriškai „prieš“ sterilizaciją pasisako  aktorius Saulius Siparis : „Gyvybė nuo Dievo duota, ir  kas gali prisiimti atsakomybę spręsti, kuriai gimdyti , kuriai ne“.  Ir vis dėlto žaviosios Lietuvos televizijos laidų vedėjos Lauros Imbrasienės tokie argumentai neįtikino. Nesugraudino jaunos moters ir jos bendraamžės Olgos graudi išpažintis ir noras bet kokia kaina susigrąžinti vaikų globos namuose paliktus ir po pasaulį išblaškytus vaikus.

„ Alkoholikės nepasitaiso“, - įsitikinusi Laura, - „ jeigu moteris pagimdė tris ar daugiau vaikų ir nė vieno jų neaugina, kokios dar gali būti kalbos... Tik sterilizacija.“

„Valanda su Rūta“ - ketvirtadienį 19.40 val. per LNK.


Šiame straipsnyje: Radžiįvaikinimassterilizacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių