Prisiminti nepamirštamajam V.Kernagiui

„Džiaugsmo kyla daugiau, nei liūdesio“, - žvalgydamasi po Rotušės sales, kuriose penktadienį buvo sukabinta keliasdešimt Vytautą Kernagį įamžinusių nuotraukų, patikino jo duktė Eglė. Šviesaus atminimo menininkui atminti Spaudos fotografų klubo surengtoje parodoje - įvairiausių V.Kernagio gyvenimo laikotarpių akimirkos.

Paroda marga kaip ir keliasdešimties jos autorių - fotografų būrys. Nuotraukos sukabintos ne chronologiškai ir be fotografavimo aplinkybes paaiškinančių užrašų, bet maestro gerbėjams, tikėtina, nebus sunku susigaudyti, kur užfiksuotas kabaretas „Tarp girnų“, kur V.Kernagio vedamas gražuolių konkursas, o kur - vienas paskutinių jo viešų susitikimų „Baltų lankų“ knygyne.

„Tiesą sakant, namuose dar nei tėvo nuotraukų kabo, nei jo dainų galiu klausytis, - prisipažino Eglė Kernagytė, - bet labai tikiuosi, kad šita paroda po uždarymo atkeliaus į mamos namą, kur norime įrengti atminimo kambarį.“

Parodą Spaudos fotografų klubas norėjo parengti V.Kernagio mirties metinėms, bet planus pakoregavo Rotušės erdvių užimtumas. „Atleiskite, jei kas ne taip - atsiradus galimybei atidaryti parodą fotografijas surinkome ir pakabinome per kelias dienas“, - atsiprašinėjo klubo prezidentas Jonas Staselis.


Šiame straipsnyje: Kernagisparoda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių