Prieš pirmąjį Kauno choro mūšį – 10 valandų trunkančios repeticijos

Kauno studentiškasis choras vis intensyviau rengiasi televizijos projekto „Chorų karai“ mūšiams, iki kurių liko mažiau nei dvi savaitės.

„Kur dingo energija? Aktyviau! Pažiūrėkit: tarp subtilaus ir juokingo yra labai plona riba. Pakartojam!“ – eilinį kartą sustabdęs muziką dainininkams judesius demonstravo choreografas Kęstutis Baranauskas. Taip buvo šlifuojama pristatomosios dainos „Tau mano mintys“ choreografija.

Tačiau šokių repeticija – tik žiedeliai palyginus su dainavimo užsiėmimais.

„Kai kuriomis dienomis mūsų repeticijos trunka net ir po dešimt valandų“, – neslėpė choro vadovas Karolis Šliažas.

Ar jauniesiems choristams nekyla minčių viską mesti? Atokvėpio akimirką išgirdę šį klausimą dainininkai atsakė vienu ypu: viskas jiems patinka, žinoję, kur ėjo. Taip tvirtina ir į repeticijas net iš Birštono važinėjanti septyniolikmetė Džesika Šyvokaitė.

„Atvažiuoju autobusu, nakvoti lieku Kaune pas tetą. Namo ryte vėl grįžtu autobusu“, – pasakojo Birštono gimnazijos vienuoliktokė.

Spėja į pamokas? „Ne, bet mokytojai kol kas supratingi“, – dėkojo Dž. Šyvokaitė.

Nepaisant jauno amžiaus, mergina „Chorų karuose“ – ne naujokė. Prieš dvejus metus kartu su Kauno Burgundiškuoju choru tapo nugalėtoja.

Mokytoju dirbantis 24 metų Dainius Griesius visas repeticijas vadino tiesiog malonumu. „Nėra nuo ko pavargti. Surinkta labai gera kompanija“, – tikino jis.

Būsimasis paramedikas Žilvinas Lipnickas savo vietos Kauno chore taip pat nė už ką neužleistų. „Nors ir dėl jo gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis, nors ir tempas padidėjo keliolika kartų“, – entuziazmo neslėpė pirmakursis studentas.

Ketvirtojo choro pasirodymus rengiantis K.Šliažas teigė, jog šis choras iš kitų išsiskiria tuo, jog kiekvienas narys gali dainuoti solo. O kokių jis įžvelgia trūkumų?

„Didžiausia blogybė yra laikas“, – į pagalbą atskubėjo repeticiją taip pat stebėjęs vienas choro generolų grupės „16 Hz“ narys Robertas Jucevičius.

Studentiškojo choro karamelinės spalvos apranga patikėta dizaineriui Kęstučiui Lekeckui. Pernai jis rūpinosi Kauno rajono Božolė choro įvaizdžiu. „Kol dar nė vieno čia neaprengiau, atrodo, kad šiemet bus lengviau dirbti, – juokėsi K.Lekeckas. – Pernai buvo iškilę problemų. Dėl aprangos buvo ir ašarų“.

Pirmasis mūšis televizijos TV3 eteryje Kauno studentiškojo choro laukia vasario 24 d. Kauniečiams teks susigrumti su penkiais chorais. Vilniaus miesto chorą į pergalę ves merginų projektas „ŠarkA“, Tauragės krašto chorui vadovaus Donalda Meiželytė, Policijos choro generolė bus Vaida Genytė, druskininkiečiams diriguos Anatolijus Oleinikas, o Panevėžio miesto chorą subūrė reperis Vytautas Matuzas.

Iki šiol visas tris pergales projekte šventė Kauno miesto ir rajono chorai.


Šiame straipsnyje: Chorų karaiKauno choras16 Hz

NAUJAUSI KOMENTARAI

gerbėja

gerbėja portretas
Eimantai,puikiai atrodai :) Sekmės visiems

L

L portretas
Tikimės sėkmės ir šiais metais.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių