Netektis: mirė dailininkė J. Teišerskytė-Stoškienė

  • Teksto dydis:

Eidama 73-uosius šeštadienį mirė dailininkė Jolanta Teišerskytė-Stoškienė, antradienį pranešė Lietuvos dailininkų sąjunga.

Menininkė antradienį bus laidojama Antakalnio kapinėse – karstas 14.30 val. išnešamas iš Vilniaus Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios.

J. Teišerskytė-Stoškienė gimė 1947 metų rugsėjo 14 dieną Vilniuje, 1966 metais baigė Vilniaus vidurinę mokyklą ir įstojo į Valstybinį Dailės institutą, kuriame mokėsi tapybos fakultete ir įgijo vitražistės specialybę.

Dar studijų laikais menininkė aktyviai įsitraukė į Vilniaus kultūrinį gyvenimą, dalyvavo įvairiose parodose Lietuvoje ir užsienyje – Benine, Suomijoje, Prancūzijoje, Norvegijoje, Švedijoje, Kinijoje, Japonijoje bei kitose šalyse.

Anot Dailininkų sąjungos, J. Teišerskytė-Stoškienė iš viso surengė per 100 grupinių parodų Lietuvoje ir užsienyje, taip pat rengė ir personalines parodas. Jos kūrinius turi Vilniaus dailės muziejus, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio muziejus Kaune, M. K. Čiurlionio muziejus Čikagoje, Vatikano meno muziejus, Lietuvos dailės fondas bei kiti muziejai ar privatūs kolekcininkai.

Sąjungos teigimu, menininkė aukojo savo kūrinius Lietuvos nepriklausomybės fondui, Tremtinių grįžimo fondui, Antavilių senelių namams, Vilniaus katedrai, aukcionui, skirtam JAV Vašingtono Universiteto Baltijos programos įsteigimui paremti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,liudna...LABAI LIUDNA,kad...

...,liudna...LABAI LIUDNA,kad... portretas
dailininke TAIP ANKSTI paLIKO SI PASAULI ir nebeDZIUGINS MUSU SAVO KURYBA...te buna JAI LENGVA ZEMELE... TASKAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių