Mirė tris bondiados filmus sukūręs režisierius

  • Teksto dydis:

Būdamas 97 metų mirė dešimtis filmų, įskaitant tris juostas apie britų superagentą Džeimsą Bondą, sukūręs režisierius Lewisas Gilbertas (Luisas Gilbertas), antradienį pranešė prodiuseriai.

Filmų apie superagentą Džeimsą Bondą prodiuseriai Barbara Broccoli (Barbara Brokoli) ir Michaelas G. Wilsonas (Maiklas G. Vilsonas) antradienį pranešė, kad „su giliu liūdesiu sužinojome apie mūsų brangaus draugo Lewiso Gilberto mirtį“. Pasak žiniasklaidos, režisierius mirė penktadienį Monake.

B. Broccoli ir M. G. Wilsonas sakė, kad L. Gilbertas buvo „tikras džentelmenas“, o jo kurti bondiados filmai „Gyvenk du kartus“ (You Only Live Twice), „Šnipas, kuris mane mylėjo“ (The Spy Who Loved Me) ir „Munreikeris“ (Moonraker) „laikomi serijos klasika“.

Britų kino instituto duomenimis, L. Gilbertas 1947-2002 metais sukūrė 33 filmus, todėl jis laikomas produktyviausiu britų režisieriumi.

Be kita ko, jis sukūrė tokias juostas apie Antrąjį pasaulinį karą „Reach for the Sky“ ir „Sink the Bismarck!“ bei komediją „Alfis“ (Alfie), kurioje suvaidino britų aktorius Michaelas Caine'as (Maiklas Keinas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių