„Jaunojo tapytojo prizo“ parodoje – ateinantys

Penktadienį Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose bus pristatyta iš sostinės atkeliavusi „Jaunojo tapytojo prizo“ paroda „Upcoming“ (Ateinantys).

 „Jaunojo tapytojo prizas“ (toliau – JTP) tai projektas, skatinantis Lietuvos kultūros ir meno atsinaujinimą bei tęstinumą, kultūros sklaidą regionuose, edukaciją ir jaunųjų menininkų iniciatyvas – pirmasis tokio pobūdžio renginys jauniesiems menininkams Lietuvoje. Jis orientuotas į visų sričių menininkus iki 30 metų, turinčius ar beįgyjančius meninį išsilavinimą. Amžiaus riba pasirinkta sąmoningai. Siekiama pristatyti pačius jauniausius menininkus, kurie ką tik baigė ar yra bebaigią aukštąsias mokyklas. Tai labiausiai palaikymo reikalaujanti ir labiausiai pažeidžiama kūrėjų kategorija, įsitikinę organizatoriai.

Parodoje Klaipėdoje bus pristatyti jaunieji tapytojai, triumfavę „JTP’09“  (2009 m.) ir „JTP’10“ (2010 m.) konkursuose bei nepatekusieji į finalininkų dešimtukus. Paroda iš Klaipėdos keliaus į Ukrainą, Kijevo „Yagallery“.

Parodos Klaipėdoje atidarymas – vasario 11 d. 18 val. Tą pačią dieną 15 val. visi besidomintys kviečiami į ekskursiją  su šio projekto kuratore Julija Petkevičiene bei jame dalyvaujančiais menininkais. Ekskursijos metu bus plačiau pristatyti eksponuojami darbai, jų autoriai, JTP konkursas bei jo atrankos niuansai. Ekskursijai būtina išankstinė registracija: virginija@kulturpolis.lt arba mob. tel. 8 611 26244.

Klaipėdoje šią parodą bus galima apžiūrėti iki kovo 13 d. Kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose (Aukštoji g. 1), kurie atviri visuomenei kiekvieną savaitę nuo trečiadienio iki sekmadienio 11–19 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių