Dirigento J. Domarko 85-mečio proga – šalies vadovų sveikinimai

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda,  premjerė Ingrida Šimonytė  ir kultūros ministras Simonas Kairys pasveikino dirigentą, buvusį ilgametį Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro meno vadovą ir vyriausiąjį dirigentą, šio orkestro garbės prezidentą, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą Juozą Domarką 85-ojo jubiliejaus proga.

Pasak šalies vadovo, Lietuvos muzikos istorija, dabartis ir ateitis neįsivaizduojama be ryškaus, legendinio J. Domarko talento ir neįkainojamo indėlio. „Tai, kad Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras šiandien yra tapęs aukščiausio lygmens muzikos kolektyvu, pelnančiu pasaulinę šlovę ir toli už mūsų šalies ribų garsinančiu Lietuvos vardą, yra Jūsų, gerbiamas Maestro, neišmatuojamas nuopelnas“, – rašoma prezidento sveikinime.

Šalies vadovas J. Domarkui taip pat padėkojo už ilgametę pedagoginę veiklą. „Esate muzikos pedagogikos Patriarchas, išugdęs kelias mūsų šalies muzikų bei dirigentų kartas, patikimai perimančias ir tęsiančias Jūsų puoselėjamas muzikinės kultūros tradicijas“, – rašoma Prezidento sveikinime.

Valstybės vadovas J. Domarkui palinkėjo ilgų kūrybingų metų, kupinų sveikatos, laimės ir gyvenimo pilnatvės.

Ministrė pirmininkė I. Šimonytė taip pat sveikina profesorių 85-mečio proga.

„Lietuvos muzikinė scena neįsivaizduojama be Jūsų reikšmingo indėlio. Daugiau nei pusę amžiaus vadovavote Lietuvos nacionaliniam simfoniniam orkestrui, buvote vyriausiuoju dirigentu, dirigavote įvairiausiems pasaulio orkestrams, ugdėte jaunuosius talentus. Žaviuosi Jūsų gabumais, neįkainojama patirtimi bei atkaklumu, siekiant užsibrėžtų tikslų. Nuoširdžiai sveikinu garbingos sukakties proga ir linkiu sveikatos, neblėstančio polėkio bei niekad nesibaigiančios muzikos“, – sakoma premjerės sveikinime.

„Esate Lietuvos kultūros pasaulio legenda, savo profesijos virtuozas, daugiau kaip penkis dešimtmečius vedęs Lietuvos nacionalinį simfoninį orkestrą į muzikines aukštumas ir pasaulinį pripažinimą. Savo asmenybės spindesiu ir energija įkvėpėte gausų mokinių būrį, perteikdamas jiems profesines žinias, meistriškumo paslaptis ir prasmės pojūtį puoselėti simfoninės muzikos kultūrą. Didžiuojamės, kad jai suteikėte ryškių lietuviškų spalvų garsiose pasaulio scenose. Ačiū už reikšmingus viso gyvenimo darbus ir ryškų pėdsaką Lietuvos meno ir muzikos istorijoje“, –  sveikindamas maestro sako kultūros ministras Simonas Kairys.

J. Domarkas yra Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, už nuopelnus Lietuvos kultūrai apdovanotas Lietuvos Respublikos Karininko ordinu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių