Dėl koronaviruso grėsmės atšaukta Leipcigo knygų mugė

Dėl koronaviruso grėsmės atšaukta Leipcigo knygų mugė, joje ketino dalyvauti ir Lietuva, pranešė Lietuvos kultūros institutas.

Šioje mugėje Lietuvos kultūros institutas planavo pristatyti rašytojus Rimantą Kmitą, Valdą Papievį, istoriką Aurimą Švedą, vaikų knygų autorių Beną Bėrantą ir iliustruotoją Viliją Kvieskutę.

Taip pat buvo suplanuoti susitikimai su rašytoju Tomu Venclova ir Auksiniu Venecijos liūtu apdovanotomis Lietuvos nacionalinio paviljono kūrėjomis Rugile Barzdžiukaite,Vaiva Grainyte, Lina Lapelyte.

„Puikiai suprantame ir palaikome tokį Leipcigo knygų mugės sprendimą – vis dėlto ši mugė sulaukia 280 tūkst. lankytojų, šioje situacijoje rizika yra pernelyg didelė“, – teigė Lietuvos kultūros instituto direktorė Aušrinė Žilinskienė.

„Vis dėlto manome, kad daugiametis įdirbis niekur nedings, puikūs darbiniai santykiai su Vokietijos leidėjais nenutrūks ir Lietuvos literatūros vertimų skaičius toliau augs, o jau išleistos knygos sulauks savo skaitytojų“, – pridūrė ji.

Leipcigo knygų mugėje Lietuvos kultūros institutas kartu su užsienio leidėjais planavo pristatyti keturias naujas Vokietijoje išleistas knygas. Knygų mugės išvakarėse R. Kmita ir jo romano „Pietinia kronikas“ vertėjas Markusas Roduneris ketino susitikti su skaitytojais leidyklos „Mitteldeutscher Verlag“ organizuojamame renginyje Halės mieste. Vėliau buvo numatyti trys knygos pristatymai pačioje knygų mugėje. Mugės metu taip pat ketinta pristatyti ką tik Vokietijos leidyklos „KLAK Verlag“ išleisto V. Papievio romano „Odilė arba oro uostų vienatvė“ vertimą.

Leipcigo knygų mugė turėjo vykti kovo 12–15 dienomis.

Kovo 11 dieną turinti prasidėti Londono knygų mugė kol kas sprendimo atšaukti arba perkelti renginį nepaskelbė. Šioje mugėje savo kūrybą pristatys knygų vaikams kūrėja Rasa Jančiauskaitė, literatūros agento patirtimi dalysis Benas Bėrantas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių