Antrasis „Eurovizijos“ pusfinalis: paaiškėjo, kas pateko į finalą

Vėlų ketvirtadienio vakarą Malmėje po antrojo tarptautinio „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalio paaiškėjo dar dešimt finalo dalyvių.

Šį kartą pasirodė 17 šalių atstovai. Dešimt dalyvių pateko į šeštadienį vyksiantį konkurso finalą: Vengrija, Azerbaidžanas, Gruzija, Rumunija, Norvegija, Islandija, Armėnija, Suomija, Malta, Graikija.

Pradžioje daugybė šokėjų atliko įspūdingą pasirodymą ant milžiniškoje scenoje suformuotos rampos.

Pirmieji scenoje pasirodė mūsų kaimynai latviai „PeR". Jų kūrinys „Here We go“ patiko arenoje susirinkusiems gerbėjams. Latviai Ralfas Eilandas ir Edmundas Rasmanis vilkėjo tviskančius kostiumus. Su latvių duetu pasirodė ir du muzikantai.

San Marino atstovė Valentina Monetta su kūriniu „Crisalide (Vola)“ scenoje pasirodė viena, rankose ji laikė šviečiantį rutulį.

Tretieji į sceną užkopė makedonai Esma ir Lozano. Žiūrovų teismui jie pateikė kūrinį „Pred da se razdeni“. Vokalistas Vlatko Lozanos scenoje „eurovizinį“ kūrinį atliko su netrukus 70-ąjį gimtadienį švęsiančia Esma.

Ketvirtasis pasirodė azerbaidžanietis Faridas Mamadovas su kūriniu „Hold Me“. Jis pasirodymą pradėjo užlipęs ant stiklo narvo, kurio viduje – šokėjas. Faridas vilkėjo pelenų spalvos marškinius, liemenę ir tokios pat spalvos kelnes.

Faridas buvo įsitikinęs savo sėkme. Atlikėjas, atvykęs į Malmę, susibičiuliavo su Didžiosios Britanijos atstove „Eurovizijoje“ Bonnie Tyler.

Vėliau pasirodė suomė Krista Sigfrids, kuri atliko kūrinį „Marry Me“. Suomė Malmėje jau spėjo pelnyti skandalistės reputaciją. Dainininkė scenoje pasirodė su vestuvine suknia, o kairę koją padabino rožiniu keliaraiščiu. Dainos pabaigoje ji pabučiavo pritariančią vokalistę.

Šeštas pasirodė Maltos atstovas Gianluca atliko lyrišką kūrinį „Tomorrow“. Gianluca pasirodė su dviem vokalistėmis ir trimis muzikantais.

Septintieji į sceną žengė bulgarai Elitsa Todorova ir Stoyanas Yankulovas. Jie atliko kūrinį „Samo Shampioni“. Duetas prieš kelerius metus jau bandė laimę šiame konkurse, tačiau šįkart į finalą patekti jiems nepasisekė.

Aštuntasis savo sugebėjimus demonstravo islandas Eyoras Ingi, jis atliko kūrinį „Eg A Lif“. Atlikėjas vilkėjo tamsų kostiumą ir baltus marškinius.

Devinti į sceną lipo graikai Kosa Mostra ir Agathonas Lakovidis. Jų energingas kūrinys „Alcohol Is Free“ išjudino arenoje susirinkusius gerbėjus.

Izraelio atstovė Moran Mazor atliko lyrišką kūrinį „Rak Bishvilo“. Jai pritarė trys vokalistai.

Vienuoliktieji pasirodė armėnai „Dorians“. Armėnijos grupė pademonstravo puikias savo vokalo galimybes.

Po to savo sugebėjimus demonstravo vengrai „ByeAlex". Jie kūrinį „Kedvesem“ atliko gimtąja kalba.

Tryliktoji pasirodė norvegė Margaret Berger su kūriniu „I Feed You My Love“. Balta suknele vilkinti atlikėja į sceną žengė kartu su būgnininku ir pritariančiomis vokalistėmis.

Keturioliktieji – albanai Andrianas Lulgjuraj ir Bledaras Sejko. Jie atliko kūrinį „Identitet“. Albanai savo įvaizdį stiprino dūmais ir ugnimi.

Penkioliktieji pasirodė Gruzijai atstovaujantys Nodis Tatišvili ir Sophie Gelovani, atlikę baladę „Waterfall“.

Šveicarų grupė „Takasa“ atliko kūrinį „You And Me“. Vyriausiajam grupės nariui – net 95 metai, tai vyriausias „Eurovizijos“ dalyvis.

Paskutinysis antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio dalyvis – rumunas Cezaras. Jis atliko dainą „It's My Life“. Atlikėjas buvo pasipuošęs juodu kostiumu ir savo įvaizdžiu priminė Drakulą.

Į finalą jau pateko dešimt pirmojo pusfinalio dalyvių – Lietuvos atstovas Andrius Pojavis, Estija, Moldova, Baltarusija, Airija, Danija, Rusija, Belgija, Ukraina ir Nyderlandai.

Švedijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Italijos, Ispanijos atstovai į finalą deleguoti be konkurso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

p

p portretas
Rumunas ispudi padare, bet ir Gruzinai gerai pasirode.

Euro

Euro portretas
nesupratau kodel pateko graikai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių