Teatrų darbuotojų kompensacijas siūlo didinti iki 1 tūkst. litų

 

Parlamentaras Vytautas Juozapaitis siūlo didinti teatrų ir koncertinių įstaigų atskirų profesijų kūrybinių darbuotojų, kurie į pensiją išeina anksčiau nei kiti šalies gyventojai, kompensacines išmokas.

 

Parlamentarasas siūlo kompensacines išmokas padidinti iki minimaliosios mėnesinės algos dydžio - 1 tūkst. litų. Tam biudžete reikėtų rasti apie 0,5  mln. litų.

V.Juozapaitis siūlo šios kompensacinės išmokos nesieti su žmogaus gaunama valstybine socialinio draudimo netekto darbingumo pensija, nes šiems kūrybiniams darbuotojams netekus darbingumo, ypač sudėtinga persikvalifikuoti.

Parlamentaras taip pat siūlo įstatymu nustatyti, kad kompensacinėms išmokoms administruoti būtų skiriama ne daugiau kaip 3,6 proc. šioms išmokoms mokėti skirtų lėšų.

V.Juozapaitis, Seime registravęs atitinkamas Teatrų ir koncertinių įstaigų įstatymo pataisas, sako, kad dabar teatrų ir koncertinių įstaigų kūrybinių darbuotojų socialinės garantijos nebeatitinka šalies pragyvenimo lygio.

Dabar kūrybiniams darbuotojams (dainininkams, baleto, pučiamaisiais grojančių artistams),  kurie dėl savo profesijos specifikos nebegali dirbti iki nustatyto senatvės pensijos amžiaus, iš biudžeto skiriamos 520 litų (4 bazinių socialinių išmokų) dydžio kompensacinės išmokos.

2012 metų sausio duomenimis, tokias kompensacines išmokas gavo 96 šalies gyventojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

algis

algis portretas
dar ka sugalvojo artistam didint tegul jie uz aciu maivosi cenoj jei nepatinka tegul eina kraut plytu

svarbiau

svarbiau portretas
sureguliuoti teatrtre dirbančių solistų, orkestrantų, baleto šokėjų ir choristų atlyginimus, kurie 10 katrų mažesni nei pasaulyje

Svečias

Svečias portretas
Ka kuria daininykas giedodamas pvz pagal E.Balsio muzika.Jis tik amatininkas kaip koks cirkininkas.jis nieko nekuria.atlikejas nera menininkas juozapaiti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių