Šventojoje – alternatyvos festivalis „Satta Outside“

Alternatyvos festivalis ant Baltijos jūros kranto „Satta Outside“, vyksiantis jau rugpjūčio 13-15 d. Šventojoje, pristato daugialypę ir įvairiaterpę meno programą, kurioje išvysime kino ir video meno projektus, alternatyvaus teatro ir šokio pasirodymus, ad hoc performansus bei įvairių kūrinių parodas. Tradiciškai dalis kūrybinio veiksmo kvies festivalio poilsiautojus juose patiems sudalyvauti.

„Pernai eksperimentavome su konceptualiuoju menu. Tai buvo idėjiškai stiprūs objektai ir veiksmai, tačiau festivalio šurmulyje jie paprasčiausiai tapo sunkiai pastebimi, todėl šiųmetinėje meno dalyje bus daugiau tokio veiksmo, kurio nepastebėti sunku. Tačiau tai nereiškia, kad einame į kompromisą su originalumu ar kokybe,“ – sako festivalio meno dalies kuratorius Aleksandras Kavaliauskas.

Daug „Satta Outside“ erdvės užims kino ir video meno propaguotojai. Jungtinė jaunųjų kino menininkų komanda festivalio kempinge pristatys kino programą, sudarytą iš trumpo metro filmų, kuriuos kūrė jauni, kuratorių teigimu, perspektyvūs menininkai iš Lietuvos bei viso pasaulio. Programoje bus ne tik vaidybinis, bet ir animacinis, dokumentinis, avangardinis kinas. Dalis filmų festivalyje bus rodoma pirmą kartą.

Kino teatras „Pasaka“ į festivalio kino programą įsilies poilsio zonoje parodydamas 4 filmus muzikine tematika. Garso ir vaizdo menininkai - Andrius Laucevičius, Tomas Jokūbauskas ir Gintaras Laurušonis -vienoje iš festivalio erdvių pristatys audiovizualinį projektą, atliktą mapping technika, kurios esmė ant dekoracijų projektuojami vaizdas ir šviesa.

Klaipėdos "Tarptautinės Eksperimentinės Meno Akcijos" - TEMA kolektyvas kurorte įrengs savo erdvę, kurioje bus galima tiesiog pabūti prisėdus  ir  pamatyti eksponuojamų darbų. Kolektyvo erdvė bus apšviesta menininko Lino Kutavičiaus sukurtais šviestuvais. Apjungianti kolektyvo instaliacijos idėja - „Šventas krūmas“.

Teatro improvizacijų trupė „IMPRO 241“ alternatyvaus kurorto gyventojus ir svečius pakvies į improvizacijų dirbtuves - žaidimus, o labiau mėgstantys žiūrėti nei dalyvauti, galės pamatyti keisčiausias idėjas bei inspiracijas improvizacijoms. Organizatoriai rimtu veidu sako, kad tikisi festivalyje atrasti naujų talentų artėjančiam teatro sezonui.

Festivalio „Satta Outside“ organizatoriai daug tikisi iš spontaniškai susibūrusio įvairiapusio talento Garo, iliustratorės Linos Gavėnaitės ir futbolininko Mato Labašausko kolektyvo, kuris pristatys iliustruotą muzikinę pasaką „Rūpužė ir karvė“. Joje, trupės prodiuserio Mark Splinter teigimu, gvildenama amžina žmogiškosios egzistencijos tema.

Kurorto lankytojus turėtų džiuginti Tado Bujanausko vaikščiojanti netradicinių kaukių ir kukurių paroda, kurioje menininkas atskleidžia savo požiūrį į daiktus, įvykius ar reiškinius. Vėliau susidomėjusiems bus surengta ir mokomoji kaukių gamybos dirbtuvė „Task Mask“.

Ekscentriškas ir šokiruojantis profesionalus roko muzikos ir šiuolaikinio šokio jam‘as „Who is a winner!?“ ,gretindamas sunkiąją muziką ir šokį, ketina per siaubą ir šoką festivalio lankytojams parodyti tiesą.  Šis performansas vyks vienoje pagrindinių festivalio scenų akomponuojant labai gerai žinomiems, tačiau organizatorių paslaptyje dar laikomiems muzikantams.

Bilietus platina „Tiketa“.


Šiame straipsnyje: Satta Outsidepajūris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių