Reperis Eminemas susišlavė dešimt „Grammy“ nominacijų

JAV reperis Eminemas gavo daugiausia - net dešimt - „Grammy“ nominacijų ir neabejotinai dominuos ateinančių metų vasarį vyksiančioje 53-iojoje šių prestižinių apdovanojimų teikimo ceremonijoje.

Atlikėjas pretenduoja į apdovanojimus keliose svarbiausiose kategorijoje, tarp jų metų albumo - už birželį pasirodžiusį savo albumą „Recovery“, taip pat metų įrašo ir metų dainos - už drauge su Rihanna atliktą kūrinį „Love The Way You Lie“.

Dėl prestižinio metų albumo apdovanojimo Eminemas varžysis su nepriklausomo roko grupe „Arcade Fire“, kantri muzikos trio „Lady Antebellum“, ekscentriškąja Lady Gaga ir Katy Perry.

Tarp reperio varžovų dėl metų dainos apdovanojimo yra kantri atlikėja Miranda Lambert bei hiphopo ir ritmenbliuzo žvaigždė „Cee Lo Green“.

Nors Eminemas gavo dešimt „Grammy“ nominacijų, geriausiu atveju jis gali laimėti tik devynias auksinių gramofonų statulėles, nes į geriausios repo dainos apdovanojimą pretenduoja jo ir Rihannos „Love The Way You Lie“ ir reperio solo kūrinys „Not Afraid“.

„Grammy“ nominantai buvo paskelbti trečiadienio vakarą per specialų vienos valandos trukmės koncertą Los Andžele, kurį įspūdingai pradėjo popmuzikos žvaigždutė K.Perry su savo hitu „California Gurls“.

K.Perry taip pat pateko tarp daugiausiai „Grammy“ nominacijų gavusių atlikėjų ir turės varžytis su savo nuolatine konkurente Lady Gaga net keliose svarbiose kategorijose: metų albumo, geriausio popmuzikos kūrinio vokalinio atlikimo moterų kategorijoje, geriausio popmuzikos vokalinio bendradarbiavimo, taip pat geriausio popmuzikos vokalinio albumo.

Kiek netikėtai geriausio popmuzikos kūrinio vokalinio atlikimo vyrų kategorijoje nominantu buvo paskelbtas velionis dainininkas Michaelas Jacksonas už savo kūrinį „This Is It“.

„Popkaraliaus“ varžovais šioje kategorijoje bus Michaelas Buble'as, Adamas Lambertas, Bruno Marsas ir Johnas Mayeris.

„Grammy“ laureatai bus paskelbti vasario 13 dieną Los Andželo koncertų rūmuose „Staples Center“.


Šiame straipsnyje: Eminem

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių