N.Pumprickaitė jaučiasi lyg pirmą kartą eitų į TV

Po aštuonerių metų pertraukos į televiziją grįžtanti Nemira Pumprickaitė pasirodys LNK laidoje „Savaitės įvykių TOP5“. Ilgus metus žinių vedėja dirbusi žurnalistė prisipažįsta, kad perieš laidos premjerą labai jaudinasi. 

- Koks, jūsų manymu, buvo reikšmingiausias 2009 metų įvykis Lietuvoje ir pasaulyje?

- Ekonominė krizė, vienaip ar kitaip palietusi daugybę žmonių. Jei vertintumėme tik Lietuvos įvykius, tai be abejonės, tarp reikšmingiausių būtų CŽV kalėjimų istorija, kruvina pedofilijos drama, A. Valinsko žygis į Seimą, D. Grybauskaitės išrinkimas Prezidente bei konservatorių valdymas su riaušėmis, mažinamomis pensijomis ir nesurenkamu biudžetu.

- O jūsų gyvenime 2009-aisiais įvyko reikšmingiausio, kam duotumėte tas TOP5 vietas?

- Jie buvo vieni iš prasčiausių mano nugyventų metų. Bet tai asmeniška.

- Kaip jaučiatės grįždama į televiziją po 8 metų pertraukos?

- Gerokai jaudinuosi. Gal tai ir nėra eterio ar kameros baimė, bet nerimas tikrai. Ar tai, ką daugelį metų dariau profesionaliai ir, manau, visai neblogai ėjosi, vėl atsigamins? Jaučiuosi, lyg eičiau į televiziją pirmą kartą (šypsosi).

- Kokia bus naujoji jūsų laida?

- Rimta, informacinė laida, kuri savo forma, tikimės, bus patraukli žiūrovams, nes iš per savaitę nutikusių įvykių išrinksime, mūsų manymu, penkis reikšmingiausius ir išreitinguosime. Tik pačioje pirmoje laidoje - besibaigiančių metų penketukas.

- Ar darbas valstybės tarnyboje nebuvo Jūsų paklydimas? Nesigailite iškeitusi blizgų TV pasaulį į juodą politikos virtuvę?

- Tikrai ne. Aštuoneri metai ne žurnalistikoje buvo didelių patirčių metai. Sveika pabūti kitoje pusėje. Dirbau su partijomis, kurios buvo ir kairėje, ir dešinėje, mačiau pačią įvairiausią politiką. Dirbau A.M. Brazausko, G. Kirkilo, A. Valinsko, liberalų komandose.

- Ar prisimenate savo pirmąjį pasirodymą LNK eteryje? Tai buvo ankstyvas 1995 gegužės 5-osios pirmasis LNK televizijos darbo dienos rytas...

- Prisimenu. Buvo graži saulėta gražaus pavasario diena. Buvau pasiilgusi eterio ir labai norėjosi dirbti (juokiasi). Tomis dienomis, kai dirbdavau „Ryto rate“, apsigyvendavau televizijos viešbutyje, kad nereikėtų pusiaunakčiais iš Kauno važiuoti į tuomet Lapėse įsikūrusią LNK. Tai buvo smagus darbas, nors dienotvarkė -  visiškai išmušanti iš vėžių: baigusi rytinę laidą, eini miegoti, kai visi ruošiasi važiuoti į darbą, ir pradedi ruoštis rytdienos „Ryto ratui“, kai visi baigę darbus vakare pradeda linksmintis. 

- Karjerą televizijoje pradėjote nuo darbo visuomeninėje televizijoje, sporto redakcijoje. Ar išlikote aistringa kokios nors sporto šakos fanė?

- Visuomet seku sporto įvykius. Ypač F-1. Mane žavi individualios sporto šakos - plaukimas, dviračiai. Krepšinio nebūtų mano mėgstamiausių sporto šakų dešimtuke. Tiesa, tik futbolui darau išimtį.

- Kaip pasikeitė jūsų asmeninis gyvenimas, kol nesirodėte TV ekrane ir nebuvo matyti jūsų interviu?

- Gyvenau. Mano gyvenimo niekada nekeitė rodymasis TV ekrane ir interviu dalijimas.

- Tiesa, kad vėl grįžote prie intensyvaus sporto?

- Taip, net po septynerių metų pertraukos vėl esu treniruoklių salėje. Dėl geresnės savijautos, poilsio, grožio (juokiasi). Į pasaulio čempionatą nesiruošiu.

- Visada mylėjote šunis. Ar dabar turite augintinį?

- Žinoma. Mano airių seteriui jau vienuolika metų. Bet jis taip ir nesuaugo: liko plevėsa, nesubrendęs ir nesurimtėjęs.

- Gal į šeimininkę?

- Man atrodo, kad ji kaip tik surimtėjo ir subrendo (juokiasi). Atsakingiau žiūriu į pasaulį, reiškinius ir žmones.

„Savaitės įvykių TOP 5“ su Nemira Pumprickaite - sekmadienais 19 val. per LNK.


Šiame straipsnyje: Nemira Pumprickaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

RITA

RITA portretas
Sadistiško kraujo žurnalistė Pumpriskaitė Nemira , nėpasižyminti teisingumu ir tokia net nėra ,yra apsivogusi užsienyje apatinio trikotažo , susijusi su nusikalstamumu ir dar žurnalistė .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių