A. Malachavo svečiai - legendiniai Lietuvos aktoriai

Jau šį šeštadienį Pirmojo Baltijos kanalo laidoje „Šiandien vakare su Andrėjumi Malachovu„ pokalbiai su lietuviškojo kino legendomis Donatu Banioniu ir Regimantu Adomaičiu. Tarptautinę šlovę šiems aktoriams, kuriuos dar vadina lietuviškojo kino muškietininkais pelnė filmas „Niekas nenorėjo mirti“.

Laidoje susitiko Baltijos šalių kino žvaigždės. Septintajame ir aštuntajame dešimtmetyje būtent jie kūrė lietuviškojo kino pagrindą. Talentingi ir žavūs, žiūrovai juos mylėjo, moteris tiesiog garbino. Kaip jie gyvena šiandien?

Kino ir teatro legenda, Donatas Banionis savo aktoriaus karjerą pradėjo lietuviškame kine, vėliau filmavosi rusiškuose ir vokiškuose filmuose. Per visą savo karjerą Banionis sukūrė daugiau nei 100 teatro bei virš 80 kino vaidmenų. Aktoriui buvo įteikta net 15 kino apdovanojimų.  Šiuo metu aktorius itin retai pasirodo viešumoje, vengia bendrauti su žiniasklaida, į teatrą taip pat retokai užklysta – šiuolaikinė vaidyba jam ne prie širdies. Šis žmogus teatrui paskyrė visą savo gyvenimą – 60 metų, dabar dienas leidžia ramiai įsikūręs sostinės širdyje.

Dar vienas laidos „Šiandien su Andrėjumi Malachovu" svečias aktorius Regimantas Adomaitis. Teatro pažiba ir talentingas aktorius, net jeigu spektaklyje jo vaidmuo yra antraplanis, užtenka vien pavardės paminėjimo ir žiūrovai suplūs į salę. Lietuvos ir užsienio kino filmuose  aktorius sukūrė kelias dešimtis personažų, tačiau didžioji R. Adomaičio meilė, be abejo, teatro scena, čia jis sukūrė daugiau nei pusšimtį vaidmenų. Adomaitis taip pat, kaip ir Banionis neslepia savo nusivylimo šiuolaikiniu teatru ir su malonumu prisimena savo jaunystės mokytojus.

Abu aktoriai pašventė gyvenimą teatrui, kinui ir savo žmonoms. Donatas Banionis su žmona Ona kartu praleido 60 metų, jam iki šiol skaudu dėl netekties.  Regimantas Adomaitis ir Eugenija Bajorytė susituokę pragyveno 43 metus, po mylimos žmonos mirties aktorius jaučiasi labai vienišas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių